Unicas lanserar den första fysiska kryptobankfilialen någonsin i Indien

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 31, 2020
  • Banken kommer att erbjuda traditionell bankverksamhet, köp och försäljning av krypto och lån mot krypto.
  • Unicas mål är att öppna ytterligare 13 fysiska kryptobankfilialer före slutet av januari 2021.
  • Enligt Cashaas VD är ny teknik nyckeln till att bygga Tier 1- och Tier 2-städer.

Unicas, ett joint venture mellan Cashaa och United Multistate co-op society, har öppnat en fysisk kryptobankfilial i Jaipur, Indien. Cashaa-teamet avslöjade i ett blogginlägg den 29 december och att bankkontoret ligger på C-52, Keshav Enclave, Janpath, Lal Kothi, Jaipur, 302015, Rajasthan. Initiativet innebär att Unicas är den första organisationen i världen som öppnat en fysisk kryptobank.

Banken låter användare göra transaktioner med kryptovalutor och indiska rupier via ett konto. Produkter som erbjuds inkluderar traditionell bankverksamhet, köp och försäljning av digitala valutor och omedelbara lån mot kryptovalutor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Och Jaipur-filialen är bara det första steget. Unicas har som mål att öppna ytterligare 13 filialer i NCR, Rajasthan och Gujarat före januari 2021. Banken hoppas att kunna locka fler än 25 000 användare i slutet av första kvartalet 2021. Därtill planerar organisationen att utöka antalet fysiska kryptobankfilialer till 100 i slutet av 2022.

Ny teknik för att digitalisera Indien

Cashaas VD, Kumar Gaurav, uppgav att utöver bankverksamheten arbetar Unicas också för att öka antagandet av blockchain-tekniken och informera människor om vilka fördelar och den säkerhet som tekniken erbjuder.

Gaurav kommenterade att:

”Om vi planerar att gå vidare med målet för det digitala Indien kan vi inte tveka att anta ny teknik och hitta innovativa sätt att föra den till Tier 1- och Tier 2-städer i Indien.”

Unicas kommer att tillhandahålla banktjänster för både fiat och kryptovalutor. Bankens tjänster inkluderar sparkonton, kryptoutbyte, kryptolån och betalkort för att spendera krypto. För att få ett lån digitalt måste användarna först sätta in krypto i sin Unicas-plånbok och sedan kan de begära motsvarande INR-värde till sitt kort eller bankkonto.

Partnerskapet kombinerar United Multistate co-op communitys 10-åriga erfarenhet av indisk traditionell ekonomi med Cashaas internationella kryptobankerfarenhet. Därför känner sig Unicas redo att revolutionera den indiska FinTech-branschen såväl som kryptoindustrin. Cashaa håller ett rekord genom att tillhandahålla sina tjänster till över 200 kryptobörser, plånböcker och startups.

Cashaa tillkännagav för första gången i oktober att de planerade att lansera 22 fysiska kryptobankfilialer före slutet av 2020. Gaurav förklarade varför initiativet är nödvändigt och sa att de flesta indier antingen inte är medvetna om att Indien är en kontantbaserad ekonomi, eller är felinformerade om kryptovalutor. Enligt honom kommer Unicas bankkontor hjälpa till att ta itu med dessa frågor och bana väg för massantagande av kryptovalutor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust