Prisanalys av Bank of America, Ford och General Motors

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 1, 2021
  • Den amerikanska aktiemarknaden steg under 2020.
  • Morgan Stanley rapporterar att bankaktierna kan stiga i början av 2021.
  • Konkurrensen kommer att vara stor inom bilindustrin i år.

Den amerikanska aktiemarknaden steg för andra året i rad under 2020. Wall Streets tre huvudindex steg till rekordhöjder den här veckan eftersom investerare hoppas att finanspolitisk stimulans och covid-19-vaccinationerna kommer att driva en robust ekonomisk återhämtning under 2021.

S&P 500 SPX steg med cirka 15% under 2020, Dow Jones Industrial Average (DJIA) med cirka 6,6% och Nasdaq Composite (COMP) steg med mer än 40% under året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

USA har fortfarande betydande covid-19-utmaningar att möta och Fed har meddelat att de kommer att stödja ekonomin så länge det krävs med alla verktyg de har till sitt förfogande. Även om vaccinationerna inletts är kampen mot pandemin långt ifrån över och många företag kommer att få uppleva minskade intäkter och likviditetsproblem.

Morgan Stanley rapporterade i måndags att bankaktierna kan stiga i början av 2021 och det är också värt att nämna att Federal Reserve kommer att tillåta återköp av aktier från och med januari. De största amerikanska bankerna, som har tillräckligt med kapital för att klara förluster, tillåts nu att betala ut utdelning och köpa tillbaka aktier på en begränsad basis.

Bank of America handlas över 30 dollar igen

Bank of Americas aktier har steg från 23 till över 30,5 dollar sedan början av november och det aktuella priset ligger nu runt 30,13 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 25 och 20 dollar, samtidigt som 32 och 35 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 32 dollar skulle det vara en signal att köpa Bank of America-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 35 dollar, men om priset faller under stödet vid 25 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Fords aktier är kvar på en tjurmarknad

Konkurrensen kommer att vara hög inom den globala bilindustrin i år. Fords försäljning är stark trots covid-19-pandemin, även om aktiekursen försvagades något i december. Ändå finns det ingen risk för en björnmarknad.

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) så ser vi att priset steg från 3,96 dollar i mars till över 9,50 dollar i mitten av december, och så länge priset ligger över den svarta trendlinjen så ligger denna aktie i köpzonen. De nuvarande stödnivåerna är 8 och 7 dollar, samtidigt som 9 och 10 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 9 dollar skulle det vara en signal att köpa Ford-aktier och då ligger vägen fri upp till 9,5 eller till och med 10 dollar. Om priset sjunker den kommande tiden kan ett pris i intervallet 6 till 7 dollar vara ett mycket bra tillfälle att investera i Ford-aktier.

General Motors aktier har hittat starkt stöd över 35 dollar

General Motors är ett stabilt företag med en bra position på marknaden, men företaget är lite dyrt till nuvarande aktiekurs.

Datakälla: tradingview.com

Tekniskt sett förblir General Motors aktier kvar på en tjurmarknad och det första tecknet på att trenden är på väg att vända skulle vara om priset sjunker under stödet vid 35 dollar. Om priset stiger över 45 dollar skulle det vara en signal att köpa General Motors-aktier och då ligger vägen fri upp till 47 dollar.

Sammanfattning

Den amerikanska aktiemarknaden steg för andra året i rad under 2020. Wall Streets tre huvudindex steg till rekordhöjder den här veckan men USA har fortfarande covid-19-utmaningar att möta. Morgan Stanley rapporterade i måndags att bankaktierna kan stiga i början av 2021 och det är också värt att nämna att Federal Reserve kommer att tillåta återköp av aktier från och med januari.