Shenzhens regering planerar en giveaway av 20 miljoner digitala yuan

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 4, 2021
  • Under evenemanget kommer 100 000 röda paket att delas ut, vart och ett värt 200 yuan.
  • Vilka som får paketen kommer att avgöras genom ett lotteri.
  • Vinnarna av paketen kommer att kunna spendera pengarna hos fler än 10 000 handlare.

Den kinesiska staden Shenzhen erbjuder sina invånare en möjlighet att delta i en giveaway där 20 miljoner digitala yuan (motsvarande ca 25,5 miljoner kronor). I den lokala regeringens tillkännagivande den 31 december konstaterades att 100 000 röda paket med digitala yuan kommer att delas ut, vardera värt 200 yuan.

Enligt uppgift kommer utdelningen av de röda paketen ske i form av ett lotteri, snarare än enligt principen ”först till kvarn”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt tillkännagivandet kunde stadens invånare börja att registrera sig för lotteriet vid midnatt den 1 januari via stadens evenemangsbokningsplattform iShenzhen. Registreringsprocessen, som avslutas senare ikväll, krävde att deltagare uppgav sina officiella namna, visade ett andra generationens ID-kortnummer och registrerade ett kinesiskt mobiltelefonnummer.

En chans att spendera digitala yuan på fler än 10 000 platser

Enligt tillkännagivandet kommer evenemangsarrangören att skicka textmeddelanden till vinnarna från och med den 7 januari. Allt vinnarna behöver göra är att ladda ner den digitala yuan-appen och öppna en personlig digital plånbok för att få sitt pris.

Vinnarna kan spendera sina digitala yuan mellan den 8 och 17 januari. De kommer att ha möjlighet att spendera pengarna i fler än 10 000 butiker i staden. De kommer däremot inte att kunna överföra pengarna eller sätta in dem på sina vanliga bankkonton. Om de röda paketen inte används innan tidsfristen löper ut kommer pengarna att återgå till staden.

Initiativet är ännu ett led i Kinas fortsatta tester av sin CBDC. Tidigare har bl.a. Suzhou genomfört ett test av landets CBDC där de distribuerade 20 miljoner digitala yuan till sina invånare och lät dem spendera pengarna på JD.com och i 10 000 andra butiker.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust