Elrond (ERD) ökar i värde när EGLD visade sig vara drastiskt undervärderad

Författad av: Michael Harris
januari 7, 2021
  • Elronds native token EGLD kan vara undervärderad med så mycket som 212% enligt forskare.
  • ERD/USD-priset steg över 0,02 dollar för första gången sedan september.
  • Priset gick från 0,0007 dollar i oktober till att handlas för 0,0276 dollar idag.

Elrond (ERD) pris följde Bitcoins (BTC) prisrally och avslutade 2020 starkt – och myntet fortsätter att stiga.

Grundläggande analys: Token ”väsentligt undervärderad”

En nyligen genomförd studie av Elrond, genomförd av kryptoforskningsföretaget Picolo Research, visar att nätverkets framtid till stor del beror på lanseringen av Maiar, den första applikationen som lanserades på nätverket.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Elronds native token EGLD kan vara undervärderad med så mycket som 212%. Piccolo använde en uppsättning olika mätvärden för att jämföra EGLD:s värdering med andra smarta kontraktsnätverks och drog slutsatsen att denna token har mycket mer utrymme att växa.

För närvarande är EGLD värd cirka 27 dollar, men dess verkliga värde ligger på cirka 68 dollar, enligt Picolo. Vidare visade forskningen att nätverkets token har större potential jämfört med andra tokens, främst tack vare den tilltalande APY som erbjuds för att staka EGLD, som ligger på 29% och är nästan två gånger så hög som Ethereums.

”Belöningsalternativen är betydligt högre än för andra blockkedjor,” noterar rapportens författare, ”och i kombination med den starka efterfrågan på stakade tillgångar förväntar vi oss att det effektiva cirkulerande utbudet kommer att minska avsevärt, vilket skapar en leveranschock.”

Mycket hänger ändå på lanseringen av Maiar, den första appen som debuterar på Elrond. Lanseringen kommer att fungera som ett avgörande test för allt som komma skall.

Maiar är en plånbok och en app som förväntas skapa en port till nätverkets ekosystem. Appen kan sänka tröskeln för att komma in i kryptosfären, och hur appen presterar kommer att avgöra Elronds framtid.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Högsta nivåerna sedan september

Första dagen av det nya året steg ERD/USD-priset över 0,02 dollar för första gången sedan september. Det var resultat av ett starkt rally som fortsatt och sett priset stiga från 0,0007 dollar i oktober till 0,0276 idag.

Elrond dygnsgraf (TradingView)

Som framgår av diagrammet passerade priset Fibonacci retracement-linjen på 78,6%. En tillbakadragning mot 200-DMA stannade nära 0,011 dollar. Efter ännu ett lyft handlas nu ERD över 0,0275 dollar.

Sammanfattning

Elronds nativt token EGLD är undervärderad med 212% och nätverkets framtid beror på lanseringen av Maiar, den första appen som lanseras i nätverket. Samtidigt steg ERD/USD-priset till de högsta nivåerna sedan september.