ETH stiger och säkrar en plats på handelstillgångarnas topp 100-lista sett till marknadsvärde

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 7, 2021
  • Ethereum har för närvarande den 95:e platsen på listan med ett marknadsvärde på 100,6 miljarder pund.
  • BTC är den enda andra kryptotillgången på listan och återfinns på 11:e plats.
  • Guld toppar listan med ett marknadsvärde på 8,977 biljoner pund.

Ethereum (ETH), kryptovalutan med det näst högsta marknadsvärdet, har nått ännu en milstolpe. Myntet har lockat tillräckligt med investeringar för att ta sig in på topp 100-listan över ledande tillgångar sett till marknadsvärde. CompaniesMarketCap.com avslöjade den här nyheten den 6 januari tillsammans en bild som visade ETH:s position på listan. Vid tidpunkten för publiceringen av tweetet låg ETH på den 100:e platsen.

Men myntet har fortsatt att attrahera nya investeringar och för närvarande ligger det på 95:e plats. På vägen till sin nya milstolpe klättrade Ethereum elva positioner, och ersatte företag som bl.a. Citigroup, Amgen, Wells Fargo, Bank of China och Astrazeneca. Enligt data från 8marketcap.com har ETH nu ett marknadsvärde på 100,6 miljarder pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det innebär att ETH är den andra kryptovalutan som kvalificerat sig för listan efter BTC. Den största kryptovalutan, Bitcoin (BTC), ligger på 11:e plats på 8marketcaps lista med en börsvärde på 510,8 miljarder pund. Guldet ligger fortfarande i topp med ett marknadsvärde på 8,977 biljoner pund, följt av Apple och Saudi Aramco med på 1,586 biljoner respektive 1 503 biljoner pund.

Långsam men stadig tillväxt

Ethereum har inlett året stabilt. Myntet bibehöll sitt positiva momentum från december ifjol och lyckades bryta över 737 pund för första gången sedan 2017 års kryptoboom. Efter att ha testat nivån på 737 pund har myntet påverkats av den senaste tiden volatilitet på marknaden och pendlat mellan 568 och 890 pund.

I skrivande stund handlas ETH till 894,46 pund efter att ha stigit 6% det senaste dygnet och 58,8% under de senaste sju dagarna. Ethereum har en daglig handelsvolym på 30 865 206 983,8 pund och det finns 114 152 032 mynt i omlopp.

Bortsett från BTC:s positiva övergripande effekt för kryptomarknaden har den senaste utvecklingen inom branschen också varit viktig för att pressa upp Ethereums pris. Exempelvis tillkännagav Ethereum-nätverket lanseringen av ETH 2.0 beacon chain i december, vilket tillät ETH-innehavare att bli aktörer i nätverket. Därtill avslöjade Chicago Mercantile Exchange (CME) att man planerar att lansera Ether-terminskontrakt den 8 februari 2021. Det totala beloppet som låsts inom DeFi-sektorn, som nu ligger på över 12,88 miljarder pund, har också bidragit till ETH:s uppsving.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust