Grayscale balanserar sin Digital Large Cap Fund genom att sälja XRP-innehav

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 7, 2021
  • Grayscale använde medlen från XRP-försäljningen för att köpa mer BTC, ETH, BCH och LTC.
  • Försäljningen kan vara ett resultat av Genesis Global Tradings beslut att avbryta XRP-handeln.
  • Dessförinnan sålde Bitwise också sina XRP med hänvisning till SEC:s stämningsansökan mot Ripple.

Grayscale Investments, världens ledande kryptoförvaltare, har balanserat om sin fond. I ett officiellt uttalande den 5 januari konstaterade organisationen att de sålt samtliga XRP i sin Digital Large Cap Fund (OTCQX: GDLC). Kapitalförvaltaren använde sedan medlen från försäljningen av sina XRP-innehav för att köpa mer BTC, ETH, LTC och BCH.

Enligt uttaladet så noterade Genesis Global Trading Inc. fondens deltagare på nyårsafton att de tillfälligt skulle avbryta XRP-handeln från och med kvällen den 15 januari. Därefter beslöt Grayscale att rensa sina XRP-innehav den 4 januari. Enligt fondens dokumentation under den senaste kvartalsgranskningen kan kapitalförvaltaren utesluta en digital valuta från fonden även om den är berättigad till inkludering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Innan beslutet att göra sig av med sina XRP stod kryptovalutan för cirka 1,46% av fonden. Per den 4 januari bestod Grayscale Digital Large Cap Fund av fyra kryptovalutor. Det var BTC 81,6%, ETH 15,9%, BCH 1,1% och LTC 1,4%. Varje Digital Large Cap Fund-aktie representerade 0,00047489 Bitcoin (BTC), 0,00287011 Ethereum (ETH), 0,00047537 Bitcoin Cash (BCH) och 0,00167314 Litecoin (LTC).

XRP:s kräftgång fortsätter

Nyheten kommer samtidigt som XRP fortsätter att ha det kämpigt på kryptomarknaden trots det pågående rallyt. I skrivande stund handlas XRP till 0,22 dollar och har tappat två positioner efter att ha tredjeplatsen i flera år och är nu den femte största kryptovalutan sett till marknadsvärde.

XRP:s elände började efter att amerikanska SEC lämnade in en stämningsansökan mot Ripple och hävdade att företaget hade genomfört ett oregistrerat värdepapperserbjudande. Efter det meddelade flera kryptobörser, inklusive Coinbase och OKCoin, att de skulle ta avnotera myntet.

Utöver att flera ledande börser tagit avstånd från XRP så fick SEC:s stämningsansökan också den ledande kapitalförvaltaren Bitwise att likvidera ett XRP-innehav på motsvarande 9,3 miljoner dollar. Bitwise kommenterade försäljningen och sa:

”Bitwise 10 Crypto Index Fund investerar inte i tillgångar som rimligen kan anses vara värdepapper enligt federala eller statliga värdepapperslagar.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust