Prisprognos för Nexo (NEXO) i januari

Författad av: Stanko Iliev
januari 7, 2021
  • Kryptovalutamarknaden gick starkt igår.
  • Nexo är en plattform för omedelbara kryptolån, och enligt analytiker har detta projekt en ljus framtid.
  • Om priset stiger över 0,70 dollar skulle det vara en signal att köpa NEXO.

Kryptovalutamarknaden går framåt igår – Bitcoins pris bröt över motståndet vid 35 000 dollar och nådde en ny rekordnivå. NEXO steg från 0,30 till över 0,80 dollar på bara några veckor, och det aktuella priset ligger nu runt 0,62 dollar.

Grundläggande analys: Nexo tillåter likvidation av digitala tillgångar

Nexo är en plattform för omedelbara kryptolån där användare kan sätta in stödda kryptotokens i sin Nexo-plånbok. Plattformen lanserades i april 2018 och NEXO-tokens används för rabatter och andra fördelar för plattformens användare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med andra ord låter Nexo användarna förvara sina kryptotillgångar samtidigt som de säkerställer tillgången till ”live”-kontanter, som kan anges i fiatvalutor. Nexo stöder fler än 20 kryptovalutor (bl.a. Bitcoin, Monero, Ripple och Ethereum), medan betalningarna stöds för EUR, USD, BTC-, ETH- och NEXO-tokens.

Enligt analytiker har Nexo en ljus framtid eftersom plattformen möjliggör likvidation av digitala tillgångar utan att användare behöver betala extra transaktions-, uttags- eller plattformsavgifter.

Det handlar med andra ord om ett mycket ambitiöst projekt och det är värt att nämna att Nexo stöds av fintech-gruppen Credissimo med miljontals kunder. Credissimo verkar under flera europeiska bankmyndigheters översyn, vilket innebär att investerare kan känna sig trygga med projektets säkerhet och legitimitet.

De lån som tillhandahålls är säkrade med Nexo-plattformens blockchain-teknik, medan Credissimo-teamet garanterar deras stöd.

”Vi ser en framtid för finansvärlden där alla tillgångar tokeniseras på nätet och människor har effektiva sätt att överföra eller förvalta sina medel. På Nexo ser vi alltid framåt och därför har vi utformat våra produkter för att vara sömlösa, säkra och omedelbara – morgondagens banktjänster,” säger Antoni Trenchev, medgrundare & Managing Partner.

NEXO-tokens handlas som begränsade värdepapper samtidigt som de ger kunder rätt till en högre lånegräns och en 30-procentig Nexo-vinstdelningsbetalning. Utdelning betalas varje månad i ETH och fördelas proportionellt till alla NEXO-tokeninnehavare i utbyte för deras fortsatta stöd.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Den övergripande trenden är fortsatt hausse

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande trenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, och för tillfället finns det inga signaler om att trenden skulle vara på väg att vända. Om priset stiger över 0,70 dollar skulle det vara en signal att köpa NEXO och nästa prismål kan då ligga runt 0,80 dollar.

På andra sidan, om priset sjunker under $ 0,50, skulle det vara en fast ”säljsignal” och möjligen ett trendåterställningstecken.

Sammanfattning

Alla större kryptovalutor gick starkt igår och det var en situation som även stödde priset på NEXO. Nexo är en plattform för omedelbara kryptolån, och enligt analytiker har detta projekt en ljus framtid. Den övergripande trenden för denna kryptovaluta är fortfarande hausse, men om priset sjunker under 0,50 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och möjligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.