Cosmos (ATOM) lanserar Stargate – ett utvecklarorienterat IBC-protokoll

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jan 11, 2021
  • Cosmos (ATOM) lanserade nyligen ett nytt programutvecklingspaket (SDK), känt som Stargate.
  • Stargate-protokollets huvudfokus kommer att ligga på blockchain-interoperabilitet.
  • Det har även ett antal andra fördelar som kommer att förbättra projektets funktionalitet.

Blockchain-projektet Cosmos (ATOM) släppte nyligen ett nytt programutvecklingspaket, känt som Stargate. Lanseringen är en viktig milstolpe för projektet, eftersom det innebär att deras IBC-protokoll (Inter Blockchain Communication) nu anländer. I grund och botten är det det första stora steget mot att skapa ett så kallat ”internet för blockchains”.

Cosmos lanserar sin nya SDK – Stargate-protokollet

Protokollets lansering kommer att vara enormt viktigt för Cosmos, eftersom det är ett stort steg mot ett av kryptoindustrins största mål – interoperabilitet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

När Stargate har släppts kan olika applikationsspecifika kedjor fungera tillsammans Det inkluderar bl.a. att dela tokens och data. Dessutom kommer utvecklare att kunna använda utvecklarsatsen som följer med protokollet och skapa och distribuera dApps.

Dessa decentraliserade applikationer kommer då att fungera över olika blockkedjor, så länge de är byggda med Cosmos Stargate SDK.

Ytterligare fördelar med Stargate-protokollet

Cosmos har arbetat hårt för att se till att allt angående Stargate fungerar ordentligt. De har genomfört sina tester om och om igen, även med hjälp av olika externa team för att testa protokollet innan det släpptes.

Några av de team som har deltagit i testerna var Informal Systems, Regen Network, Iqlusion, Interchain Foundation, Tendermint, Agoric och andra. Men även om interoperabiliteten utan tvekan är den största fördelen med protokollet, så kommer lanseringen också att innebära andra fördelar.

En av dem är förbättrad nätverkseffektivitet. Det inkluderar snabbare fullnodssynkronisering samt ytterligare noduppgraderingar.

Slutligen erbjuder protokollet också vissa protokollbuffertar. I grund och botten är detta Googles egen dataserialiseringsstandard, vilket gör det mycket lättare att flytta data mellan olika programmeringsspråk och strömmar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money