NEO gick starkare än marknaden i stort under kryptokraschen

Författad av: Ilija Rankovic
januari 11, 2021
  • NEO gick stark idag trots att de flesta stora kryptovalutor såg tvåsiffriga förluster.
  • NEO/USD ligger fortfarande kvar i sin stigande kanal.
  • Kryptovalutan handlas till 21,51 dollar, vilket motsvarar en veckovinst på 11,68%.

Trots att i stort sett alla kryptovalutor (förutom stablecoins) på topp 50-listan sett till marknadsvärde såg tvåsiffriga förluster idag lyckades NEO klara sig relativt helskinnad och tappade bara några få procent. Priset stod sig bra jämfört med de andra kryptorna, främst på grund av den starka utvecklingen dagen innan.

Det övergripande sentimentet kring NEO är ganska hausse, främst på grund av dess grundförutsättningar (projektutvecklingen och tecken på antagande). Det är ingen hemlighet att NEO är lika korrelerat till Bitcoins prisrörelser som alla de andra kryptovalutorna, men den här gången handlade prisutvecklingen lika mycket om faktorer som inte var kopplade till kryptomarknaden. NEO ligger just nu på 20:e plats på listan över de största kryptovalutorna sett till marknadsvärde med 1,49 miljarder dollar. Kryptovalutan steg med 11,68% på veckobasis och har susat upp med 31,94% på månadsbasis.

Översikt över NEO/USD-grafen

Översikt över dygnsgrafen

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om vi tittar på det dygnsgrafen för NEO/USD ser vi tydligt hur det sköt i höjden från cirka 14 dollar upp till 27 dollar på bara några dagar. Även om marknadens nuvarande fall kompenserat för några av de vinster som NEO gjort tidigare, så ligger den här kryptovalutan ändå betydligt bättre till än under de första dagarna av 2021. Vi kan också se hur det glidande genomsnittet för 21 dagar (den röda linjen) stigit över det glidande medelvärdet för 50 dagar (blå linjen), vilket pekar på att priset kommer att stiga ytterligare.

NEO/USD kämpar just nu för att hålla sig över Fib retracement-nivån på 38,2% vid 21,86 dollar. Detta är en viktig pivotzon, och resultatet av kampen kommer att avgöra NEO:s kortsiktiga riktning. Huvudmotståndet är Fib retracement-nivån på 23,6% vid 23,72 dollar, medan den närmaste stödnivån (som redan hindrat priset från att sjunka ytterligare idag) är Fib retracement-nivån på 50% vid 20,36 dollar.


NEO/USD dygnsgraf

När vi tittar på den dagliga RSI-indikatorn så ser vi att NEO, efter att ha snuddat vid det överköpta territoriet, snabbt vände på klacken och började sjunka.

Översikt över entimmasgrafen

Om vi fokuserar på entimmasgrafen kan vi bättre se NEO:s rally upp mot 27 dollar. En sak som är värd att notera är att NEO presterade betydligt bättre med något lägre volym, medan högre volym skapade högre volatilitet. Om NEO lyckas samla tillräckligt med tjurar för att stiga upp över 21,86 dollar kommer krypton att möta omedelbart motstånd i form av de glidande medelvärdena för 21 och 50 timmar, som har visat sig spela en viktig roll för att bestämma den kortsiktiga prisriktningen.


NEO/USD entimmasgraf

Även om NEO för tillfället överträffar den stora majoriteten av de andra kryptorna på marknaden är det värt att upprepa att dess prisriktning fortfarande är starkt korrelerad med Bitcoins. Å andra sidan kan dess momentum bli högre när prisutvecklingen är stigande. Att köpa och hålla NEO kan vara ett bra val för dem som litar på teamet som leder projektet, liksom dess huvudsyfte – att skapa en bro mellan blockchain och företag.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto