Den politiska aktivisten Kim Dotcom gick precis med i Bitcoin Cash-communityn

Författad av: Ali Raza
januari 12, 2021
  • Dotcom-miljonären och grundaren av MegaUpload, Kim Dotcom, blev precis medlem i BCH-communityn.
  • Den kontroversiella politiska aktivisten sa att han var trött på striden mot den "giftiga" BTC-communityn.
  • Han planerar nu att använda sitt inflytande för att göra BCH till huvudmyntet för betalningar.

Den kontroversielle politiska aktivisten Kim Dotcom, mest känd för att ha grundat den nu nedlagda filhanteringstjänsten MegaUpload, meddelade nyligen att han har gått med i Bitcoin Cash-communityn.

MegaUpload-grundaren byter sida för att stödja BCH istället för BTC

Kim Dotcom meddelade detta i en tweet den 10 januari, ungefär ett år efter att han ursprungligen gav sitt stöd till BCH. Som en tidigare BTC-supporter sa han nu att Bitcoins community är giftig och full av strider, vilket fick honom att överge den.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I sin tweet säger han att han officiellt deltar i arbetet för att göra BCH till den ledande elektroniska kontantlösningen. Han lovade vidare att påskynda myntets användning bland fysiska och digitala butiker, samt att hjälpa till att öka myntets användarbas.

Han gav också sina åsikter om varför BCH är bättre än BTC, och noterade att det har lägre avgifter, snabba transaktioner, det är säkert och det är väldigt enkelt att använda. Han avslutade med att notera att BCH uppfyllde alla kriterier när han genomförde sin forskning på jakt efter ett mynt att stödja, och tillade att BCH redan implementerats hos över 100 000 återförsäljare och att antalet stiger snabbt.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Dotcom-miljonären har fortfarande ett mål med Bitcoin

Som vissa kanske vet är Kim en tysk-finsk entreprenör som började bli berömd redan för nästan 20 år sedan, i början av 2000-talet. Då blev han en så kallad dotcom-miljonär. Han levde ett överdådigt liv tills han dömdes för bedrägeri i USA 2012.

Därefter flyttade han till Nya Zeeland, där han började arbeta som politisk aktivist. Han lärde sig också om kryptovalutor och blev snabbt en stor förespråkare.

Nu syftar han till att använda sin popularitet, sitt nätverk och ”geniala marknadsföring” för att göra Bitcoin Cash till stjärnan i kryptoindustrin.

Men trots allt är han fortfarande inte helt emot Bitcoin. Han tror fortfarande att myntet har en framtid inom värdelagring och att det fungerar mycket bättre som sådant. Han fortsätter dock att hävda att BCH helt enkelt är ett bättre val för att göra onlinebetalningar. Medan många håller med om det första påståendet ifrågasätts det andra.