Cardanos (ADA) hårda gaffel Mary ger stöd för flera tillgångar

Författad av: Ali Raza
januari 13, 2021
  • Cardano har varit upptagen efter avslutningen av "Fund 2 of Project Catalyst".
  • Den hårda gaffeln “Mary” blir den andra Cardano-gaffeln kopplad till Goguen.
  • De nya funktionerna i Cardano-nätverket kommer att säkerställa dess interoperabilitet för DeFi.

Charles Hoskinson, Cardanos grundare, har gett en uppdatering om den Cardanos kommande hårda gaffel ”Mary”. I den senaste uppdateringen säger han att projektet kommer att erbjuda stöd för flera tillgångar när det så småningom går live nästa månad.

Han gjorde detta tillkännagivande under sin senaste AMA, som svar på Cardano-communityns funderingar över vad den nya hårda gaffeln erbjuder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om funktionaliteten har genomgått en seriös uppgradering på testnätet, säger Hoskinson att Hard Fork Combinator (HFC) kommer att föres över till mainnet. Dessutom kommer det att finnas mer infrastruktur för att ta hand om den utökade UTXO-modellen.

Placerar blockproduktion helt hos communityn

Hoskinson har varit mycket optimistisk när det gäller utsikterna för plattformen under 2021. Han sa att företaget har använt flera tillvägagångssätt för att se till att plattformen är helt redo för vad som väntar inom branschen.

Han antydde att det finns många avtal och partnerskap på horisonten, för att förbereda de decentraliserade applikationerna som kommer att byggas på Cardano-nätverket.

Hoskinson pratade också om sänkningen av plattformens decentraliserade parametrar från ”D till 0” i mars. Enligt honom är företaget på rätt spår vad gäller decentraliseringsschemat. Med allt på plats kommer Cardano snart att uppnå ett av sina långsiktiga mål, vilket är att se till att blockproduktionen uteslutande ligger i communityns händer.

Framsteg med Cardano-nätverket

Den hårda gaffeln ”Mary” kommer att bli den andra Goguen-kopplade hårda gaffeln på Cardano-plattformen efter ”Allegra hard fork combiner.”

De nya funktionerna i Cardano-nätverket är avsedda att göra plattformen interoperabel för decentraliserade finansiella protokoll (DeFi).

Hoskinson, som också är verkställande direktör för IOHK, har lovordat Plutus-plattformens utvecklingsgrupp. Enligt honom kommer plattformen att vara värd för smarta kontrakt som skapats i Cardano-nätverket. Det kommer att användas av användare tillsammans med partiell delegering, hybridplånbok och andra verktyg, enligt Hoskinson.