Monero går starkt när dark web-användningen ökar

Författad av: Ilija Rankovic
januari 13, 2021
  • XMR/USD överträffade största delen av kryptomarknaden senaste veckan.
  • Kryptovalutan har stigit sedan i mars 2020.
  • XMR handlas för närvarande ,med hög volym och ökad volatilitet.

Monero (XMR) har överträffat majoriteten av de bästa kryptovalutorna på marknaden när användningen av externa börser ökar. Medan vissa hävdar att alla sorters användning är bra, är andra av en annan uppfattning.

Grundläggande analys

Monero kan ses från många perspektiv och är både i en bra och en dålig situation samtidigt. Medan användningen av kryptovalutan snabbt ökar, är majoriteten av dess användning på svarta marknader. Men många analytiker hävdar att myntet inte skulle ha något värde om det bara användes på svarta marknader. Därtill har myntet nyligen avnoterats av ett par börser som ett resultat av osäkerhet kring reglerna för sekretessmynt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med detta sagt lutar veckoprognosen något åt tjursidan, eftersom det enda icke-subjektiva är dess ökade användning.

XMR överträffade majoriteten av marknaden den senaste veckan med en uppgång på 22,54%. Samtidigt ökade Bitcoin och Ethereum sina veckovärden med 6,58% respektive 2,57%. XMR handlas för närvarande till 165,4 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 5,58% på månadsbasis.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

XMR/USD teknisk analys

Monero (XMR) gick relativt dåligt sett till den senaste månaden men återhämtade sig kraftigt den senaste veckan. Priset har stigit stadig sedan mars 2020, och prisökningen intensifierades i augusti 2020. XMR/USD handlas längs den stigande kanalen, som paret nu försökte fly upp ur för första gången på månader. Prisökningen upphörde dock snabbt då Bitcoin drog ned hela marknaden. XMR/USD återhämtar sig för närvarande från det tunga fallet och är troligtvis på väg mot den övre trendlinjen.


XMR/USD dagligt diagram

XMR har inte helt tydliga motståndsnivåer, men zonen över 165 dollar är ganska tät med vinsttagande order. Å andra sidan stöds paret av de glidande medelvärdena för 5 och 21 dagar (som har varit relevanta tidigare) samt den nedre raden i den stigande kanalen.

XMR:s RSI låg runt det överköpta området för två dagar sedan, men sjönk snabbt till vanliga nivåer. Det nuvarande RSI-värdet är 56,77.


XMR/USD entimmarsdiagram

XMR:s timmesdiagram visar oss en mycket instabil prisbana efter kraftigt ökad volym, där den stadiga ökningen av priset för tre dagar sedan försvunnit efter tillbakadragningen. Monero kan vara en bra köpmöjlighet just nu eftersom det verkar vara på väg till full återhämtning från ovannämnda nedgång.