DIF investerar i CrayPay för att användare ska kunna spendera DASH i 155 000 butiker

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jan 15, 2021
  • Versionen av CrayPays app som stöder DASH erbjuder fler fördelar än den vanliga appen.
  • CrayPays VD anser att DASH är det bästa alternativet för omedelbara och billiga betalningar.
  • Dash Core Groups VD menar att appen kommer att erbjuda DASH-innehavare en bra köpupplevelse.

Dash Investment Foundation (DIF) köpte nyligen in sig i CrayPay, en lojalitetsbetalningsplattform som ger användare omedelbara belöningar efter att ha spenderat i olika butiker. Genom att investera i CrayPay skapade DIF en gateway för DASH Core Group för att utveckla en white label-version av CrayPays snabba app för DASH-användare, enligt ett pressmeddelande den 12 januari. Enligt uppgift kommer Dash Core Group att utveckla en white-label-version av CrayPays applikation, som låter DASH-användare spendera sina pengar i CrayPays 155 000 partnerhandelsbutiker och på mer än 75 nationella amerikanska återförsäljarwebbplatser.

Enligt pressmeddelandet kommer den Dash-aktiverade versionen av CrayPays applikation att ge extra fördelar jämfört med den vanliga CrayPay-appen. Till exempel kommer den att erbjuda tillgång till fler handlare och fler besparingar. Detta beror på att DASH-nätverket har låga transaktionsavgifter. I en kommentar till denna utveckling sa Dash Core Groups VD, Ryan Taylor, att CrayPay erbjuder det bästa sättet för DASH-användare att spendera sina pengar bekvämt i mängder av butiker.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Taylor tillade att applikationen också kommer att erbjuda en fantastisk köpupplevelse eftersom användarna kommer att ha fler möjligheter att spendera samtidigt som de sparar mer än om de betalar med kontantkreditkort. Som ett resultat tror Taylor att detta drag kommer att uppmana DASH-användare att spendera sina mynt regelbundet.

Det bästa alternativet för betalningar

Å CrayPays vägnar sa deras VD, Marshall Greenwald, att:

”Vi är glada över att samarbeta med Dash-communityn för att erbjuda vårt lojalitetsprogram till Dash-användare. Dashs InstantSend-teknik eliminerar återbetalningsrisker, vilket gör det möjligt för CrayPay att omedelbart auktorisera betalning till våra handelspartners, så Dash är verkligen det bästa alternativet för omedelbara lågkostnadsbetalningar på vår plattform.”

Darren Tapp, DIF:s chef, sa att företaget har skapat en högkvalitativ verksamhet. Han tillade att CrayPay utöver att ha en enorm potential som företag också erbjuder DASH-användare mycket värde.

I skrivande stund handlas DASH till 95,6 pund efter att ha ökat med 0,27% under det senaste dygnet. Myntet har en daglig volym på 1 013 570 494,4 pund och ett börsvärde på 948 833 308 pund, vilket innebär att det ligger på 31:a plats på listan över ledande kryptovalutor sett till marknadsvärde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust