IOST blockchain tillkännagav stöd för HUSD stablecoin

Författad av: Ali Raza
januari 16, 2021
  • IOST-blockchains team meddelade nyligen att de kommer att integrera HUSD stablecoin.
  • Efter att stablecoinen lanseras väntar 35 000 HUSD i en airdrop.
  • Teamet pekade ut ett antal fördelar och användningsfall i samband med myntets integration.

IOS Foundation publicerade nyligen ett Medium-inlägg där de meddelade att IOST-blockchain planerar att stödja stablecoinen HUSD. För att fira stablecoin-lanseringen kommer IOST- och HUSD-teamen att dela ut 35 000 HUSD-tokens till IOST-innehavare.

Användare kommer att kunna använda HUSD på olika sätt

HUSD är en USD-knuten stablecoin skapad av teknikföretaget Stable Universal. Liksom de flesta stablecoins är den knuten 1:1 till USD, och den kombinerar dollarns stabilitet med blockchain-teknikens effektivitet, enligt tillkännagivandet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Genom att lägga till HUSD till IOST kommer IOST-användare att erbjudas en säker och bekväm tillgång med en rad olika användningsområden. Några av dessa användningsfall inkluderar handel, betalningar, remittering, DeFi, handel och mer.

Stiftelsen noterade att IOST kommer att vara den första offentliga blockkedjan som lägger till stöd för stablecoin, liksom det andra projektet utöver Ethereum (ETH) som distribuerar stablecoinen.

HUSD:s närvaro förväntas förbättra IOST:s DeFi-sektor

Inkluderingen av myntet blir en viktig milstolpe för både HUSD och IOST. För närvarande är myntets integration i den nya blockkedjan i nästintill färdig. När processen har slutförts kan användare registrera konton i Stable Universal, sätta in sina USD och få HUSD i IOST-blockchain.

Därefter kommer myntet att spela en viktig roll för IOST:s DeFi-sektor, där det kommer att användas som en betalningstoken, en bro mellan fiat och crypto, samt värdeförvaring. Som en stablecoin kan HUSD hjälpa användare att bevara sina medel tack vare dess immunitet mot prisvolatilitet.

Användare kommer också att kunna använda den för att delta i nya likviditetspooler för IOST:s framtida DEXer, samt hjälpa till att bygga och handla på blockchain.

Slutligen löser tillägget av stablecoin ett annat stort kryptoproblem på IOST. IOST uppstod ursprungligen som ett svar på skalbarhetsproblemet med förmågan att erbjuda 8 000 transaktioner per sekund. Nu, tack vare den dollar-bundna stablecoinen, kommer det också att ta bort volatiliteten.