XRP förlorade sin position som fjärde största myntet till Polkadot (DOT)

Författad av: Ali Raza
januari 17, 2021
  • Ripples XRP såg ett prisfall på 9% under veckan, vilket innebar att de föll på listan över största kryptorna.
  • Myntet, som tidigare var den fjärde största kryptovalutan, ligger nu på femte plats.
  • XRP förlorade fjärdeplatsen till Polkadot, som uppges användas i Asien för att förutsäga Bitcoins pris.

XRP har haft en fallande trend ända sedan amerikanska SEC lämnade in en stämningsansökan mot Ripple i slutet av 2020. Sedan dess har myntet tappat sin tredje plats till Tether (USDT), och sedan också sin fjärde plats, på listan över de största kryptorna sett till marknadsvärde. Efter en kort återhämtningsperiod då XRP återvann sin fjärdeplats förlorades den nu återigen till Polkadot (DOT).

DOT ersätter XRP som fjärde största myntet

Polkadot har stigit ganska länge nu, ursprungligen från och med den 28 december. Efter att myntet passerade 10 dollar i början av januari handlades det i sidled fram till den 10 januari, då det sjönk tillbaka till strax över 8 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Omedelbart efter det inleddes en ny rusning som såg priset öka med cirka 70% på bara en vecka. Faktum är att bara igår steg DOT med 7,14%. Börsvärdet nådde 13,5 miljarder dollar och den dagliga handelsvolymen ligger i skrivande stund över 6,1 miljarder dollar.

XRP å andra sidan handlar i rött. Myntet har förlorat 10% av sitt värde de senaste sju dagarna och föll med cirka 3,17% igår Börsvärde är 12,7 miljarder dollar i skrivande stund, medan handelsvolymen sjönk under 4,7 miljarder dollar.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Stora börser började avnotera XRP

Årsskiftet har varit ganska kaotiskt för XRP. Först stämde SEC myntets moderbolag, Ripple, för att ha sålt en oregistrerad säkerhet. Därefter avnoterades myntet från ett antal börser. Mindre börser ta bort det omedelbart, medan större börser, som Binance, meddelade att myntet kommer att tas bort i mitten av januari.

Myntets avlistning från Binance och andra börser är sannolikt orsaken till den kraftiga prisnedgång som XRP upplever just nu. Myntet ligger för närvarande på 0,273 dollar, och priset fortsätter att falla. Samtidigt ser Polkadot en snabb ökning av användningen, och vissa rapporter hävdar till och med att asiatiska handlare använder det för att förutsäga priset på Bitcoin.