CoinShares lanserar en börshandlad Bitcoin-produkt på SIX

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 20, 2021
  • Denna lansering kommer efter att BTC slog sin tidigare ATH genom att stiga till 30 000 pund.
  • CoinShares ETP, som kommer att handlas under tickersymbolen BITC, kommer att backas upp av 0,001 BTC.
  • Enligt CoinShares Frank Spiteri beslutade företaget att lansera en ETP på grund av ökande efterfrågan.

CoinShares, en känd kapitalförvaltare baserad i St. Helier, Jersey, planerar att lansera en börshandlad Bitcoin-produkt. En rapport avslöjade den här nyheten den 18 januari och noterade att kapitalförvaltarens fysiska Bitcoin-produkt skulle lanseras igår, den 19 januari. Produkten noterades på SIX Swiss Exchange under tickersymbolen BITC och tar ut en 0,98% utgiftskvot.

BITC stöds fysiskt av BTC. Varje enhet av produkten kommer enligt uppgift att stödjas av 0,001 BTC. Myntet kommer att ha fyra handelspar, med USD, CHF, EUR och GBP.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Frank Spiteri, CoinShares chief revenue officer, kommenterade nyheterna och sa att många institutionella investerare har omfattande due diligence-processer. Därför beslutade CoinShares att introducera en produkt i toppklass för att möta den ökande efterfrågan. Han tillade att företaget är beredda att tillgodose behoven hos institutionella kunder från och med denna månad.

Institutionellt intresse för krypto fortsätter att öka

Enligt SIX Swiss Exchange-chef, Christian Reuss:

Intresset för Bitcoin fortsätter att växa. Som världens ledande reglerade marknadsplats för produkter med kryptovalutaunderstöd erbjuder SIX investerare viktiga fördelar som transparens, likviditet och likabehandling. Ett varmt välkomnande till CoinShares som ansluter sig till våra utfärdare av börshandlade produkter.

Genom CoinShares lansering av en fysisk BTC ETP har investerare nu tillgång till 22 BTC ETP:er och strukturerade produkter på SIX Swiss Exchange. CoinShares har också blivit det sjunde företaget som utfärdar en ETP på börsen.

Kapitalförvaltaren, som för närvarande förvaltar tillgångar värda mer än 2,1 miljarder pund, är inte en nybörjare i kryptobranschen. Faktum är att kapitalförvaltaren lanserade en reglerad bitcoin-investeringsfond för sex år sedan när BTC:s pris var cirka 294 pund, vilket gjorde det till det första företaget som lanserade en kryptoinvesteringsprodukt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust