Palladium kvar på tjurmarknad, men covid-19 skapar tryck

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 25, 2021
  • Palladium utökade sin korrigering från de senaste höjderna över 2 500 dollar.
  • Riskaversion kommer sannolikt att råda de kommande dagarna.
  • Om priset sjunker under 2 300 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Palladium fortsatte sin korrigering från de senaste höjderna över 2 500 dollar den första veckan i januari. Men ändå, så länge priset ligger över 2 000 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad. Oron över en ny pandemivåg i Kina tillsammans med nya restriktioner världen över kan innebära ytterligare tryck på palladium.

Grundläggande analys: Minskad affärsaktivitet kan innebära ytterligare tryck på palladium

Riskaversion kommer sannolikt att råda de närmaste dagarna eftersom nya covid-19-utbrott i Kina fortsätter att oroa investerare. Palladiumpriset förblir på en tjurmarknad, men nedgången i affärsaktiviteter världen över indikerar att priset på denna ädelmetall kan sjunka från den nuvarande prisnivån.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Europeiska centralbankens ordförande, Christine Lagarde, sa förra veckan att stimulansprogrammet skulle fortsätta fram till mars 2022. Lagarde sa också att det inte finns något behov av att utöka stimulansen, men den nuvarande policyn kommer att förbli tillmötesgående.

Den amerikanska centralbanken kommer att ett möte på onsdagen, och enligt analytiker förväntas FED hålla sina policyer oförändrade. Joe Biden installerades som USA:s 46:e presidenten förra veckan, och han undertecknade omedelbart flera order för att öka kampen mot covid-19-pandemin.

”USA har drabbats hårdast av covid-19, med 24,70 miljoner fall och 413,775 dödsfall vid midnatt fredag. Den senaste veckan har 3 089 amerikaner dött av sjukdomen i genomsnitt, medan 20 amerikanska stater rapporterade rekorddödsfall denna månad,” sa Francis Collins, chef för US National Institutes of Health.

Palladium används i bilindustrin, där det fungerar som en katalysator, och alla negativa nyheter i samban med pandemin får priset att falla. Många bilföretag har sett intäkterna sjunka tvåsiffrigt eftersom bilindustrin har påverkats avsevärt av pandemikrisen.

Teknisk analys: Palladiumpriset är fortfarande under press

Denna ädelmetall ligger för närvarande under 2 400 dollar och sentimentet för palladium förblir baisseartat under nästa handelsvecka. Oron över den tröga ekonomiska tillväxten under den pågående pandemin fortsätter att dominera de finansiella marknaderna.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 2 300, 2 200 och 2 000 dollar, samtidigt som 2 500 och 2 600 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 2 500 dollar skulle det vara en signal att köpa palladium, och då kommer det mest sannolikt att fortsätta stiga till 2 550 dollar.

Ett lyft över 2 600 dollar skulle bekräfta ädelmetallens positiva trend, och då kan nästa prismål ligga runt 2 700 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 2 300 dollar skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fortsatt fall till 2 200 dollar.

Sammanfattning

Palladium fortsätter sin korrigering från de senaste höjderna över 2 500 dollar, eftersom nya covid-19-utbrott i Kina fortsätter att oroa investerare. Priset på palladium förblir under press, och om priset sjunker under 2 300 dollar skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 2 200 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust