Stellar (XLM) investerar 5 miljoner dollar i Wyre

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jan 28, 2021
  • Stellar Development Foundation avslöjade nyligen en investering på 5 miljoner dollar i Wyre.
  • Wyre, en blockchain-betalningsprocessor, kommer i sin tur att låta Stellar integrera sina betalnings-API:er.
  • Wyre kommer också att stödja Stellar-appars onboarding till den kommande USDC-stablecoinen.

Den 26 januari avslöjade Stellar Development Foundation (SDF) att de gjort en investering på 5 miljoner dollar i ett annat projekt, det ledande blockchain-betalningsföretaget Wyre. Tack vare investeringen kommer Stellar att kunna integrera Wyres avancerade teknik.

Hur kommer Stellar att dra nytta av Wyres tekniska integration

Enligt tillkännagivandet planerar Stellar att inkludera en mängd olika betalnings-API:er från Wyre i sina fintech-applikationer. API:erna kommer att integreras med befintliga ankare, men möjliggör också Stellar USDC på-/av-ramper för ett antal befintliga fiat-par.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

SDF:s verkställande direktör Denelle Dixon kommenterade nyheten genom att säga att det är mycket viktigt för Stellar att utveckla nätverket av ankare. På så sätt kan Stellar (XLM) ansluta globala finansiella system med blockchain, och att lägga till Wyres betalnings-API:er kommer också att hjälpa företag och utvidga betalningskorridorer, samtidigt som det också stöder skapandet av nya.

Dixon kommer nu också att sitta i Wyres styrelse, på en plats som öronmärkts för Stellar Development Foundation.

Wyre hjälper Stellar-appar med USDC-omboarding

Wyre har fungerat som ett blockchain-betalningsföretag sedan 2013, och under denna tid har det genomfört överföringar på över 5 miljarder dollar. Företaget har också en hel portfölj med olika avancerade tjänster som erbjuds till företag, privatpersoner och företagskunder.

Dessa inkluderar utbetalningar, fiat-till-krypto-on-ramper, kryptoplånboksinfrastruktur, efterlevnad, sparkonton och utländska börser.

Det mest direkta sättet för företaget att stödja Stellar-ekosystemet är via USD Coin (USDC). Detta är en av världens största dollar-knutna stablecoins som förväntas stödjas av Stellar-nätverket någon gång under Q1 2021.

Genom att integrera sin teknik kommer Wyre att tillhandahålla ett pålitligt och kompatibelt sätt för Stellars appar att använda myntet utan ytterligare UI-byggnader eller andra integrationer. Wyres VD Ioannis Giannaros sa att företaget fokuserar på att göra penningöverföring enkelt, gränslöst och kostnadseffektivt, vilket gör Stellar till en perfekt partner för Wyre.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money