3D Systems Corporation faller och analytiker varnar WSB för att de ”leker med elden”

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 29, 2021
  • 3D Systems Corporations aktier föll igår.
  • Om priset sjunker under stödnivån vid 30 dollar skulle det vara ett tecken på att trenden vänder.
  • 3D Systems kommer att expandera inom lösningar för regenerativ medicin och bioprinting.

Aktierna i 3D Systems Corporation (NYSE: DDD) fortsatte sin korrigering från de senaste höjderna efter att många finansanalytiker varnat WSB-handlare om att de ”leker med elden”. Det nuvarande förhållandet mellan risk och avkastning är inte bra för långsiktiga investerare, även om 3D Systems-aktier kan stiga över motståndet vid 40 dollar igen.

Grundläggande analys: 3D Systems kommer att expandera inom regenerativa läkemedels- och bioprintinglösningar

3D Systems är ett företag som tillverkar och säljer 3D-skrivare, 3D-utskriftsmaterial, 3D-skannrar och erbjuder en 3D-utskriftstjänst. 3D Systems Corporations aktier föll med mer än 15% igår efter att flera finansanalytiker varnat WSB-handlare för att de ”leker med elden”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

WallStreetBets är en forumtråd på det populära internetforumet reddit.com där användare diskuterar potentiella drag på de finansiella marknaderna. Användare av WallStreetBets främjar vanligtvis högriskaffärer och handel med aktier som 3D-systems.

3D Systems Corporations aktier har haft en uppåtgående trend under flera månader, men sedan början av januari har aktiekursen exploderat med mer än 300%. 3D Systems Corporations aktier stöds också av nyheten att företaget kommer att expandera inom regenerativa läkemedels- och bioprintinglösningar.

”Under de senaste åren när bioprinting och regenerativ medicin har utvecklats har vi sett ett växande behov av att placera celler med hög upplösning i en vårdande matris för att producera komplexa vävnader. Exakt 3D-utskrift med hydrogeler, följt av perfusion av celler i de tryckta byggnadsställning är det bästa sättet att uppnå detta, och vi är tacksamma för att vårt arbete med United Therapeutics har gjort det möjligt för oss att avancera och göra denna teknik perfekt,” säger 3D Systems CTO Chuck Hull.

Den pågående euforin kan innebära problem för amatörer eftersom företagets grundläggande förutsättningar inte återspeglar aktiekursen. Vi har en bubbla vad gäller många företag, och 3D Systems är ett av dem.

Teknisk analys: Om priset sjunker under 30 dollar är det ett tecken på att trenden vänder

Det finns några uppenbara risker när det gäller handel med denna aktie för närvarande, och min åsikt är att detta företag är enormt övervärderat.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 30 och 20 dollar, samtidigt som 40, 45 och 50 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 40 dollar igenskulle det vara en signal att handla med aktierna, och nästa mål kan då ligga runt 45 eller till och med 50 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under supportnivån vid 30 dollar, skulle det vara en tydlig säljsignal och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

3D Systems Corporations aktier har haft i en stigande trend i flera månader, men sedan början av januari har aktiekursen exploderat upp med mer än 300%. Det finns ingen rimlig förklaring till detta utöver att den populära subredditen r/WallStreetBeats påverkat priset. Många finansanalytiker och ”stora” investerarnamn har redan varnat för att Wallstreetbets-handlare kan stöta på allvarliga problem om de fortsätter att göra spekulativa affärer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust