Cardano (ADA) får sin första stablecoin – AgeUSD

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket, snooker och… read more.
on jan 29, 2021
  • Blockchain-projektet Cardano kommer snart att få sin första stablecoin, känd som AgeUSD.
  • Stablecoin-integrationen är ett resultat av ett samarbete mellan IOHK, Ergo och EMURGO.
  • Det kommer att vara en kryptostödd stablecoin, och den kan lanseras på ADAs blockchain i slutet av Q3 2021.

Cardano, blockchain-projektet bakom det sjätte största myntet sett till marknadsvärde, ADA, är på väg att få sin första stablecoin – AgeUSD. Stablecoin-protokollet tillkännagavs av tre enheter – EMURGO, Ergo Foundation och IOHK själv.

AgeUSD stablecoin anländer till Cardano

Stablecoin-protokollet är baserat på Ergo blockchain. IOHK:s CTO, Roman Pellerin, förklarade att det också kommer att finnas tillgängligt på Cardano när projektet äntligen låser upp sin smarta kontraktsfunktionalitet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

EMURGO, ett av partnerföretagen, är ett multinationellt blockchainföretag som ansvarar för att skapa olika lösningar för Cardano. Detta var företaget som meddelade stablecoin-lanseringen den 24 januari under Ergo-toppmötet 2021.

Som nämnts är stablecoinen baserad på Ergo’s blockchain, och något som får den att sticka ut är det faktum att den inte är kopplad till en fiatvaluta. Andra stablecoins, såsom Tether (USDT), är knutna till den amerikanska dollarn.

AgeUSD, å sin sida, är en kryptoknuten stablecoin, vilket innebär att den inte förlitar sig på CDP (Collateralized Debt Positions). Med andra ord är likvidationshändelser för stablecoin omöjliga.

AgeUSD kommer att visa Cardano-kedjans nya funktioner

AgeUSD kommer också att använda Ergos native token i sitt protokoll, och i teorin skulle myntet också kunna distribueras till andra kedjor, utöver Ergo och Cardano. Men eftersom båda företagen är ganska nära kopplade till IOHK var Cardano det självklara valet inledningsvis.

Samtidigt kommer stablecoinen att göra det möjligt för IOHK att visa upp de nya funktionerna i Cardano efter lanseringen av sina smarta kontrakt. Det gemensamma projektet kommer också att visa kompatibiliteten mellan Cardanos programmeringsspråk för smarta kontrakt, Plutus och ErgoScript.

Det enda som inte avslöjades är när stablecoinen kan lanseras. Men med tanke på att Cardanos nästa fas, Goguen, inleds inom kort är det troligt att AgeUSD skulle kunna vara fullt operativt på Cardano före tredje kvartalet 2021.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust