21Shares blir första företag att lansera en Polkadot-ETP

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 3, 2021
  • Företaget kommer att lansera sin Polkadot-ETP via den schweiziska börsen SIX den 4 februari.
  • Företaget försöker vara tidigt ute när intresset för ETP:er fortsätter att öka.
  • Enligt 21Shares VD planerar företaget att lansera fler ETP:er de närmaste tre månaderna.

Zürichbaserade 21Shares AG, ett företaget som var banbrytande vad gäller kryptobörshandlade produkter (ETP), har avslöjat att de planerar att lansera världens första Polkadot-ETP. Företaget, som tidigare gick under namnet Amun, avslöjade denna nyhet via ett pressmeddelande där de konstaterade att produkten heter DOT ETP och kommer att lanseras genom det reglerade segmentet på den schweiziska börsen SIX den 4 februari. 21Shares kommer att lägga till Polkadot i redan ett brett utbud av ETP:er som de tillhandahåller.

Enligt pressmeddelandet sker detta efter att 21Shares la till Polkadot i 21Shares HODL-korg för ETP:er för mindre än en vecka sedan. Det innebar att Polkadot ersatte Bitcoin Cash (BCH) som den näst största beståndsdelen i korgen efter Bitcoin (BTC).

Är tidigt ute

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt företagets VD Henry Rashwan beslutade företaget att lansera en Polkadot-ETP för att tillgodose behoven hos kryptoinvesterare. Han tror att det finns en naturlig övergång till andra kryptovalutor efter att företagets investerare köpt BTC genom sina ETP:er. Enligt honom har företaget visat sina förmågor i DA-CH-regionen genom att konsekvent leverera olika produkter de senaste två åren. Men europeiska investerare har önskat att de ska introducera nya produkter baserade på andra ledande kryptovalutor.

Genom att lansera DOT ETP vill företaget erbjuda sina kunder ett säkert, reglerat och enkelt sätt att få exponering för blockchain- och kryptosektorerna. Han avslöjade också att 21Shares planerar att lansera ytterligare två eller tre ETP:er och europeiska börsnoteringar de närmaste tre månaderna. På så sätt vill de erbjuda sina kunder enkel tillgång till virtuella valutor, vilket eliminerar behovet av att hantera privata nycklar, oreglerade plånböcker eller börser.

I skrivande stund handlas Polkadot till 12,35 pund efter att ha stigit med 5,22% det senaste dygnet. Myntet befinner sig för närvarande på femte plats på CoinMarketCaps topplista över kryptovalutor sett till marknadsvärde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust