Terraform Labs lanserar fond på 7,3 miljoner pund för att främja DeFi-integration

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 6, 2021
  • Fondens mål är att hjälpa DeFi-projekt att snabbt få tillgång till marknaden genom att granska kod.
  • Terraform Labs samarbetade med Sentnl, Quantstamp och Solidified.
  • Initiativet syftar till att främja användningen av Terras stablecoins, UST och LUNA.

Terraform Labs (TFL), organisationen som ansvarar för att utveckla Terra blockchain, har lanserat en ny ekosystemutvecklingsfond med namnet Terraform Capital (TFC). Ett pressmeddelande avslöjade denna nyhet den 4 februari och noterade att företaget hade överfört 7,3 miljoner pund till fonden. Dessa medel fungerar som kapital för att underlätta DeFi-projektrevisioner och hjälpa projektets grundare att snabbt få tillgång till marknaden.

Enligt Terraform Labs medgrundare och VD, Do Kwon, är Terraform Capitals roll att göra strategiska investeringar på uppdrag av TFL och därmed utvidga Terraform-ekosystemet. Han tillade att fonden kommer att göra detta genom att kanalisera resurser till lovande community-projekt som tillför värde till Terras ekosystem.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projekt måste dock uppfylla flera villkor för att kvalificera sig för finansiering. Bland dessa krav är att använda UST, en av Terras stablecoins, eller LUNA, Terra blockchains native token, på ett meningsfullt sätt.

Utöver finansieringsrevisioner kommer TFC också att erbjuda extra resurser och vägledning, till exempel månatliga utvärderingar av projekt som får bidrag. Fonden kommer också att ge kvalificerade projekt tillgång till TFL:s expertis och kontakter inom den framväxande branschen. Enligt uppgift arbetar TFC också med att leverera flera incitamentsprogram som kommer att belöna projekt som når olika milstolpar.

Samarbeta med kända revisorer

Enligt pressmeddelandet kom Terraform Labs inspiration för TFC från FairLaunch Capitals tillströmning av förfrågningar från DeFi-baserade projekt. Därför anslöt TFL till en kärngrupp av ledande revisorer för att tillhandahålla uttömmande och snabba revisioner för projekt som kommer att ansöka om TFC-bidrag. För närvarande arbetar organisationen med Sentnl, Quantstamp och Solidified.

Enligt uppgift kommer beslutet om vilken revisor som hanterar vilket projekt att baseras på kostnad och vändningstider som krävs av olika startups. TFL siktar på att utvärderingsperioden bara ska ta två veckor.

Företagets VD, Richard Ma, kommenterade att:

Bara under 2020 förlorades eller stals över 240 miljoner dollar i digitala tillgångar till följd av DeFi-hack, men inga medel har komprometterats i kod som granskats av Quantstamp. Vi ser fram emot att samarbeta med Terraform Capital-bidragsmottagare för att ge dem en säker grund att bygga på.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust