RBC-analytiker hävdar att krypto-antagande kan hjälpa Apples aktier att stiga med 25%

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 10, 2021
  • Enligt analytikerna har Apple redan en färdig marknad som väntar på kryptointegration.
  • RBC hävdar att Apples antagande av krypto skulle göra USA till en ledare inom teknik i årtionden.
  • Analytiker tror att Apples inträde i krypto skulle se BTC lyfta till nya höjder.

Analytiker vid RBC Capital Markets, en global investeringsbank som erbjuder bank-, finans- och kapitalmarknadstjänster, tror att kryptoantagande kan hjälpa Apples aktier att stiga. I en rapport från den 8 februari förutspår analytikern Mitch Steves att Apples aktier kan stiga med upp till 25% om företaget integrerar kryptofunktionalitet i sin plånbok. Steves gjorde denna analys efter att elfordonstillverkaren Tesla tillkännagav att de köpt BTC för 1,5 miljarder dollar.

Enligt rapporten har Apples betalningsplånbok redan miljontals användare eftersom världen överger kontanter i allt större utsträckning efter covid-19-pandemin. Därför är företaget väl positionerat för att dra nytta av kryptosektorn, ett drag som skulle se dem generera miljarder i ytterligare intäkter. Därtill tror Steve att Apples popularitet kan hjälpa USA att bli en teknologisk ledare inom kryptovaluta i ett decennium eller två.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

RBC drog paralleller med det amerikanska betaningsföretaget Square:

Square genererar 1,6 miljarder dollar per kvartal genom bitcoin-handelsintäkter från sina ungefär 30 miljoner aktiva användare. Apple har en installationsbas på cirka 1,5 miljarder människor, vilket signalerar att de kan tjäna upp till 40 miljarder dollar per år från en plånboksbaserad kryptobörs.

En möjlighet att dra nytta av kryptomarknaden

Enligt RBC skulle Apple stå inför minimala utvecklingsavgifter för att skapa en kryptoapp. Det beror på att Squares forsknings- och utvecklingsbudget (FoU) uppgår till mindre än 1 miljarder dollar. Analytikerna fortsatte med att konstatera att Apple bör göra en investering på 1 miljarder dollar i BTC . På så sätt tror analytikerna att företaget skulle göra en kraftfull entré i den växande industrin och lockat fler användare till sin plånboksbaserade börs.

Analytikerna tror också att ett tillkännagivande om att Apple gett sig in i kryptoindustrin skulle få en liknande effekt, om inte större, som Teslas, som fick BTC att stiga över 48 200 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust