Split av Bitcoin Cash (BCH) osannolik under uppgraderingen i maj

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on feb 11, 2021
  • Krypto-communityn är orolig att Bitcoin Cash kommer att genomgå en split under uppgraderingen i maj.
  • Bitcoin Cash-utvecklarna förutser ingen split i maj eller under de kommande åren.
  • Utvecklarnas mål är att använda sociala standarder för att förhindra en split av Bitcoin Cash i framtiden.

Nästa uppgradering för Bitcoin Cash (BCH) kommer att äga rum i maj. En del av krypto-communityn har uttryckt oro för att Bitcoin Cash kommer att genomgå en split efter uppdateringen. Blockchain-utvecklarna har dock gått ut och försäkrat communityn om att det är osannolikt att en kedjesplit kommer att äga rum under uppgraderingen.

Bitcoin Cash har överlevt flera motgångar och incidenter genom åren. År 2018 kunde communityn stå emot Bitcoin Cashs hårda gaffel efter att en fraktion bröt sig ut för att under ledning av Craig Wrights skapa Bitcoin SV (BSV).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Handeln med Bitcoin Cash (BCH) blev lidande under den perioden men studsade tillbaka. Ifjol uthärdade de också den kontroversiella infrastrukturfinansieringsplanen (IFP), där en fraktion ledd av Amaury Sechets försökte genomföra en liknande gaffel.

Ingen förutsägbar split i framtiden

Verkställande direktör för Bitcoin Cash Association Paul Wasensteiner uppgav att utvecklarna inte planerar en split. Han tillade att ett av målen är att inte se någon split på många år.

”Det handlar inte bara om maj, det handlar om hela den förutsebara framtiden för Bitcoin Cash.”

Wasensteiner uppgav också att det har pågått diskussioner bland intressenter och utvecklare för att förhindra en Bitcoin Cash-gaffel genom att föra medlemmarna i blockchainens ekosystem närmare varandra.

Josh Green, en Bitcoin Cash-utvecklare, försäkrar communityn att inget av detta förväntas under nästa Bitcoin Cash-uppgradering. Han tillade att det skulle vara ”svårt för en split att hända just nu.”

Han sa att innan någon split skulle kunna ske, skulle ett annat nodteam behöva inneha en betydande del av deras tokens mining-kraft och förespråka förändring, vilket är mycket osannolikt före maj.

Sociala standarder används för att förhindra splittring i framtiden

Enligt en annan Bitcoin Cash-utvecklare, Emergent Reasons, gör utformningen av Bitcoin Cash och andra blockkedjor det möjligt för miners att utföra en gaffel. Men vad gäller Bitcoin Cash är en sådan åtgärd osannolik. Han uppgav dock att det inte finns några planer på att aktivt se till att en split inte sker i framtiden.

För närvarande har Bitcoin Cash en värdering på 8,9 miljoner dollar och är den 11:e största kryptovalutan sett till börsvärde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust