USA:s äldsta bank, BNY Mellon, planerar att erbjuda kryptotjänster

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 12, 2021
  • Banken planerar att lansera kryptotjänster före slutet av detta år.
  • BNY Mellon bestämde sig för att testa krypto på grund av ökad efterfrågan.
  • Enligt Mike Demissie, BNY Mellons chef för enheten för digitala tillgångar, är digitala tillgångar framtiden.

Den New York-baserade bankjätten BYN Mellon har meddelat att de snart kommer att börja erbjuda olika tjänster för Bitcoin (BTC), bland andra kryptovalutor. En rapport avslöjade den här nyheten den 11 februari och konstaterade att banken avser att hålla, överföra och utfärda krypto på uppdrag av sina kapitalförvaltningskunder. Banken hoppas kunna erbjuda dessa tjänster före årets slut.

Enligt rapporten arbetar banken med att utveckla en plattform, som för närvarande är en prototyp, som låter kryptovalutor passera genom samma finansiella nätverk som de använder för traditionella innehav, såsom obligationer och aktier. Även om arbetet ännu inte har slutförts har banken börja erbjuda sina kunder att hantera deras krypto.

Efterfrågan på kryptovalutor fortsätter att öka

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Regelman låg tre faktorer bakom bankens beslut att doppa tårna i kryptosektorn. Det handlade om ökad kundefterfrågan på digitala tillgångar, löptiden för avancerade lösningar och förbättrad tydligheten i lagstiftningen. När alla kriterier nu är uppfyllda beslutade banken att utvidga sina nuvarande tjänsteerbjudanden till att omfatta den växande kryptosektorn.

Mike Demissie, BNY Mellons chef för digitala tillgångar, säger att det institutionella intresset för BTC och kryptomarknaden som helhet har ökat. Han tillade att det har skett en övergripande förändring vad gäller sentimentet för digitala valutor och att digitala tillgångar är framtiden.

Efter denna nyhet steg BNY Mellons aktier med 2% under gårdagens förhandel.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust