Mastercard planer att integrera krypto i sitt nätverk

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 13, 2021
  • Mastercard vill erbjuda sina användare ett nytt sätt att spara, lagra och spendera pengar.
  • Företaget föredrar stablecoins framför andra kryptovalutor tack vare deras stabilitet och säkerhet.
  • Mastercard uppger att deras robusta portfölj av blockchain-patent kommer att förenkla utvecklingen.

Mastercard planerar att införa kryptostöd i sitt nätverk. Företaget avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande och konstaterade att de planerar att börja stödja kryptovalutor senare i år när de förbereder sig för framtiden för krypto och betalningar. Mastercard anser att detta kommer att göra det möjligt för kunder, handlare och företag att överföra pengar hur de vill.

Därtill hävdar Mastercard att initiativet kommer att hjälpa till att eliminera svårigheten att ständigt konvertera krypto till fiats och vice versa för att göra inköp. Även om företaget är positiva till den stora potentialen för kryptovalutor, varnade de för att detta tillkännagivande inte är en rekommendation att köpa krypto.

Åtgärder för att skydda konsumenter mot kryptorelaterade risker

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Mastercard kommer inte att stöda alla kryptovalutor som finns tillgängliga på marknaden just nu. De fokuserar på stablecoins och säger att de är mer reglerade och pålitliga. Enligt Mastercard har de flesta digitala tillgångar i omlopp fortfarande en lång väg att gå vad gäller efterlevnadsåtgärder. Som ett resultat kommer företaget inte att lista dem förrän de uppfyller en rad krav. Mastercard förväntar sig att dess användare och dess ekosystem främst börja anta kryptovalutor som erbjuder stabilitet och säkerhet – och därför är stablecoins de bästa kandidaterna för notering.

Mastercard avslöjade att de kommer att fokusera på fyra viktiga aspekter när de bestämmer vilka mynt som ska listas. Det handlar om konsumentskydd, strikta överensstämmelseprotokoll och efterlevnad av lagar i jurisdiktioner där mynt används. Det sista kravet är stabilitet, eftersom företaget avser att kryptovalutorna ska fungera som betalningsmedel, inte investeringsmedel.

Mastercard sa att det för närvarande har 89 globala blockchain-patent. Dessutom har de 285 väntande blockchain-patentansökningar. Företaget hoppas att de ska kunna utnyttja denna patentportfölj sömlöst för att göra sina projekt framgångsrika.

Utöver arbetet för att notera kryptovalutor avslöjade Mastercard också att de samarbetar med flera centralbanker för att hjälpa dem att granska deras planer för att lansera CBDC:er. Enligt uppgift har Mastercard utvecklat en plattform som låter centralbankerna testa sina CBDC:er i en simulerad miljö.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust