IOTA (MIOTA) och Dell samarbetar för att starta Project Alvarium

Författad av: Ali Raza
februari 15, 2021
  • Projektet introducerades av Dell för två år sedan, men det har nu omformats för säkerhet och skalbarhet.
  • Partnerskapet gör det möjligt för företag att effektivt utvärdera data innan den används i applikationer.
  • Project Alvarium kan användas för att säkerställa datas äkthet under covid-19-pandemin.

IOTA Foundation har meddelat att de samarbetar med Dell Technologies för att utveckla ett verktyg för att mäta datas äkthet.

Verktyget Alvarium syftar till att hjälpa företag att korrekt utvärdera förvärvad data innan den används i applikationer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Alla företag förstår vikten av att kunna genomföra detaljerade projekt och uppdrag baserat på äkta data. Med hjälp av Blockchain-teknik kan datamätning och analys förbättras avsevärt, enligt Project Alvarium-teamet.

Teamet uppgav att om data manipuleras eller inte används korrekt kan det leda till uselt beslutsfattande i företag.

IOTA-stiftelsen är ett decentraliserat nätverk och öppen källkodsprotokoll md fokus på Internet of Things (IoT). Det är inte klart hur detta partnerskap kommer att öka intresset för att köpa IOTA (MIOTA) eller om myntets pris kan påverkas.

Projektet lanserades ursprungligen 2019

Med Project Alvarium kommer data att kunna verifieras innan appar börjar att använda den, vilket minskar utrymmet för applikationsfel. Projektet är inriktat på alla appar som använder stora datamängder. Det hoppas kunna säkerställa att uppgifterna är säkra att använda.

Project Alvarium inleddes 2019 efter utvecklingen av ett liknande projekt som kallas Data Confident Fabric (DCF). Efter skapandet av DCF byggdes det om med IOTAs streams-ramverk, vilket gav den viktiga skalbarheten och säkerheten för att säkerställa data.

Project Alvarium kommer att gynna stora företag

Många större företag har svårt att hantera stora datamängder. Ibland kan de inte verifiera datans äkthet innan den används. Project Alvarium möjliggör den initiala integrationen av företagens programvara och hårdvara som kräver en hög nivå av tillsyn och efterlevnad.

Teamet pekade på den globala pandemin som en verklig situation där Alvarium kan vara mycket användbart. Covid-19-pandemin orsakade flera lockdowns förra året, och teamet uppgav att Alvarium kunde ha använts för att säkerställa effektiv datahantering.

Företag återvänder vanligtvis till traditionella metoder när de inte kan lita på sin data i beslutssystem.