Coinbase öppnar en väntelista för ETH 2.0-staking

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 17, 2021
  • Enligt Coinbase kommer kunderna att tjäna upp till 7,5% för att staka ETH.
  • Via Coinbase kommer de som håller ETH att kunna staka så lite som 0,73 pund i ETH.
  • ETH 2.0-väntelistan är inte öppen för invånarna i New York.

Efter att ha lovat att erbjuda stöd för ETH 2.0-staking ifjol har kryptobörsen Coinbase nu lanserat en väntelista för det uppgraderade Ethereum-nätverket. Börsen avslöjade den här nyheten genom ett blogginlägg den 16 februari och noterade att lanseringen kommer att låta användare registrera sig och staka Ethereum (ETH) via Beacon-kedjans smarta kontrakt. Coinbase-klienter som utnyttjar denna möjlighet kommer att kunna tjäna upp till 7,5% APR för stakade ETH.

Coinbase förklarade villkoren för stakingen och sa att de kommer att staka ETH på uppdrag av sina kunder. På så sätt kan utbytet fungera som en validerare och tjäna utdelningsbelöningar i gengäld. Efter att ha dragit av en provision på 25% kan börsen sedan fördela staking-belöningarna proportionellt beroende på beloppet av ETH-insatsen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt blogginlägget kommer Coinbase-kunder att ingå i den första gruppen av stakare som tjänar ETH 2.0-staking-belöningar. Väntelistan är dock inte öppen för invånare i New York. Enligt Coinbase är denna lansering en betydande milstolpe på deras resa för att uppfylla sitt löfte om att stödja ETH 2.0-staking. Börsen noterade vidare att det beslutade att stödja ETH 2.0-staking på grund av ökad efterfrågan från sina kunder.

Flexibla staking-alternativ

Genom denna nätverksuppgradering kommer Ethereum att övergå från en Proof-of-Work-konsensusmekanism (PoW) till en Proof-of-Stake (PoS). Enligt uppgift kräver denna uppdatering att ETH-adopterare stakar minst 32 ETH för att bli validerare. Med tanke på att Coinbase kommer att vara validerare i den här affären kan användarna dock staka så små summor som 0,73 pund.

Efter väntelistan kommer det däremot inte att finnas något minimibelopp för staking. Kunder kommer då att se sina belöningar i realtid i appen eller på webbplatsen Coinbase.com.

I de inledande stadierna av stakingen kommer Coinbase-kunder inte att kunna sälja eller skicka sina insatta ETH. Börsen arbetar för att ändra denna begränsning under de närmaste månaderna för att låta sina kunder handla med sina satsade ETH.

Den här nyheten kommer samtidigt som allt fler kryptoentusiaster stakar ETH för att tjäna belöningar. För närvarande innehar ETH 2.0- staking-avtalet mer än 3,1 miljoner ETH, vilket motsvarar cirka 3,9 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust