Baanx-drivna Akoin Card lanseras i Mwale Medical and Technology City

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 20, 2021
  • Akoin-kortet låter innehavarna spendera AKN direkt från sina digitala plånböcker.
  • Enligt uppgift försöker Akoin och Baanx att skala ekosystemet för att hantera 1,5 transaktioner i månaden.
  • Projektet syftar till att expandera över hela Afrika för att erbjuda enkel tillgång till digitala valutor.

Akoin, en digital tillgång och blockchain-plattform utvecklad av Akon, gick nyligen ihop med Baanx för att skapa ett helt integrerat betalkort. Duon har nu lanserat Akoin Card i Mwale Medical and Technology City (MMTC) i västra Kenya. Baanx avslöjade denna nyhet genom ett blogginlägg av den 17 februari och noterade att betalkortet låter sina innehavare spendera Akoin (AKN) direkt från sina digitala plånböcker.

Enligt blogginlägget kommer denna lansering innebära att MMTC-invånare börjar få sina löner i AKN. Därtill kommer kortet att ge dem tillgång till betalningar i den globala ekonomin, ett behov som projektet anser vara kritiskt. Enligt uppgift är denna lansering en del av ett bredare mål att lansera Akoin Wallet i hela Afrika. Massantagandet av Akoin Wallet skulle också innebära att debetkortet blir mainstream, eftersom adopterare kan aktivera sina kort från plånboken för att spendera AKN över hela världen.

Stör den afrikanska finanssektorn

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter Akoin Card-lanseringen i MMTC kommer Akoin och Baanx att övervaka AKN-transaktionerna för att bestämma myntets användning i staden. I slutet av året beräknar projektet att kortet kommer att betjäna 20 000 arbetare i staden. För att expandera denna tjänst till hela Afrika försöker Akoin introducera en pålitlig, stabil och universell digital tillgång. På så sätt hoppas projektet kunna ta itu med frågor som hyperinflation och ekonomisk exkludering, som är förknippade med svaga nationella valutor

Enligt blogginlägget syftar Akoin-ekosystemet till att ge lokala samhällen en positiv social inverkan. Projektet vill åstadkomma detta genom att introducera ett brett utbud av finansiella tjänster, som decentraliserade applikationer (dApps) och verktyg för företagare att förbättra sina affärer.

Genom att lansera Akoin Card i MMTC tror projektet att det nu är väl redo att öka förtroendet för och massantagandet av digitala valutor. Efter MMTC planerar Akoin att göra AKN till native token för Akon City, ett projekt värt 4,29 miljarder pund i Senegal, som för närvarande är under utveckling.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust