PayPal kvar på en tjurmarknad efter bättre Q4-resultat än väntat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 21, 2021
  • Paypal rapporterade bättre Q4-resultat än väntat.
  • PayPal fortsätter att dra nytta av det ökade antagandet av digitala betalningar.
  • De totala intäkterna har ökat med 23,4% och företaget har lockat 16,0 miljoner nya aktiva användare.

Aktierna i PayPal (NASDAQ: PYPL) har stigit med mer än 24% sedan början av januari, och det aktuella priset ligger runt 286 dollar. Paypal rapporterade bättre Q4-resultat än väntat i februari och företaget fortsätter att expandera sin verksamhet.

Grundläggande analys: PayPal fortsätter att dra nytta av det ökade antagandet av digitala betalningar

PayPals aktier handlas nära rekordnivåerna och så länge priset ligger över 250 dollar finns det ingen risk för att trenden vänds. PayPal rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 23,4% på årsbasis till 6,12 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,32 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade ökat mer än förväntat (30 miljoner dollar) och företaget lockade 16,0 miljoner nya aktiva konton under fjärde kvartalet. PayPal har visat sig vara stabila under utmanande marknadsförhållanden och ledningen förväntar sig att FY2021-intäkterna blir cirka 25,5 miljarder dollar.

PayPal fortsätter att dra nytta av det ökade antagandet av digitala betalningar, och även om slutet på covid-19-pandemin är i sikte förväntas många konsumenter behålla denna vana. Företaget förväntar sig en sammanlagt årlig tillväxttakt på 22% för sin EPS under de närmaste fem åren, medan intäkterna bör öka till 50 miljarder dollar innan 2025.

”PayPal Holdings mål är att öka antalet aktiva konton under de närmaste fem åren till 750 miljoner jämfört med 377 miljoner som vi hade i slutet av 2020,” sa VD Dan Schulman.

Schulman sa också att vi snart kommer att se ett nytt finansiellt system, och att PayPal kan vara en del av det.

”PayPals digitala plånbok kommer att samla betalningar, shopping, investeringar, finansiella tjänster och innehåller även funktioner som inlösning av belöningspoäng, användning av kryptovalutor, användning av centralbankers digitala valutor när de blir tillgängliga och streaming-tjänster,” sa Schulman.

Samtidigt sålde Dan Schulman 10 000 aktier förra veckan till priser från 298,73 till 308,05 dollar per aktie. Schulman äger fortfarande 140 768 aktier i PayPal, men detta var verkligen inte ett uppmuntrande tecken för investerare.

Tekniskt sett skulle PayPals aktier kunna stiga ytterligare, men ”risk/reward”-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Teknisk analys: 250 dollar representerar en stark supportnivå

PayPals aktier har haft en uppåtgående trend sedan början av april, och för närvarande finns det inga signaler om att trenden är på väg att vända.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 250 och 200 dollar, samtidigt som 300 och 320 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 300 dollar igen kan nästa mål ligga runt 310 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 250 skulle det vara en tydlig säljsignal, och då ligger vägen fri ned till 200 dollar.

Sammanfattning

PayPal fortsätter att dra nytta av det ökade antagandet av digitala betalningar, och företaget rapporterade bättre Q4-resultat än väntat i februari. De totala intäkterna ökade med 23,4% och bolaget lockade 16 miljoner nya aktiva användare under fjärde kvartalet. PayPals aktier handlas nära rekordnivåerna, men ”risk/reward”-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust