Upp eller ner? Prisprognos för Bitcoin Cash (BCH) i mars

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 22, 2021
  • Bitcoin Cash-priset har stigit sedan början av året
  • Om priset stiger över 750 dollar kan nästa prismål ligga runt 800 dollar.
  • Om priset sjunker under 600 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Kryptovalutamarknaden gick starkt förra handelsveckan. Bitcoin fortsatte sin klättring och nådde en ny rekordnivå över 58 000 dollar. Denna situation stöder också Bitcoin Cash-priset, och på mindre än tre veckor har priset på BCH stigit från 390 till över 700 dollar.

Grundläggande analys: Många analytiker varnar för en ”episk” bubbla runt kryptovalutamarknaden

Februari har varit en mycket positiv månad för kryptovalutamarknaden hittills – Ethereum, Bitcoin och Bitcoin Cash leder denna trend, och för närvarande finns det ingen risk för att trenden är på väg att vända. Bitcoin Cash har varit en av de bäst presterande på kryptovalutamarknaden de senaste veckorna, och så länge priset ligger över 600 dollar är den kvar i en köpzon.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den dagliga volymen för Bitcoin Cash (BCH) fortsätter att öka, och priset på denna kryptovaluta kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden. Trots det är risken fortfarande mycket hög och många analytiker varnar för en ”episk” bubbla runt kryptovalutamarknaden.

Flera pristagare av Nobel Memorial Prize in Economic Sciences, centralbanker och investerare förutspår en den spekulativa bubblan inom kryptosektorn är på väg att brista. ”Att titta på kryptohandeln är precis som internetbubblan i början av 2000-talet, vilken orsakades av spekulationer kring oprövade internetaktier,” säger miljardären Mark Cuban.

Bitcoin Cash gick skilda vägar från det ursprungliga Bitcoin-nätverket den 1 augusti 2017 och har snabbt blivit en av de mest värdefulla kryptovalutorna globalt. Bitcoin Cash har lägre avgifter än Bitcoin och tillåter att fler transaktioner behandlas tack vare en större blockstorlek, dvs. 8 MB.

I veckan rapporterades det att den populära kryptobörsen OKCoin kommer att avnotera Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV). VD för OKCoin sa att den främsta anledningen till detta beslut är att det ligger i Bitcoin-ekosystemets bästa intresse, och börsen undersöker ofta vilka mynt det ska behålla och vilka det bör ta bort som en del av sin utvecklingsprocess.

Teknisk analys: Bitcoin Cash kan stiga ytterligare, men risken är fortfarande hög

Bitcoin Cash har stigit från 332 till över 770 dollar som högst sedan början av januari, och det nuvarande priset ligger runt 700 dollar. Trots det – om du bestämmer dig för att handla denna kryptovaluta bör du vara medveten om att priset också kan försvagas de kommande dagarna.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga motståndsnivåerna är 750 och 800 dollar, samtidigt som 650 och 600 dollar representerar starka supportnivåer. Om priset stiger över 750 dollar skulle det vara en signal att köpa Bitcoin Cash och nästa prismål kan då ligga runt 800 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under supportnivån vid 600 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och eventuellt ett tecken på att trenden vänder.

Sammanfattning

Priset på Bitcoin Cash har fortsatt att stiga sedan årsskiftet och för närvarande finns det inga tecken på att trenden är på väg att vända. Om priset stiger över 750 kan nästa prismål ligga runt 800 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 600 skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money