L Brands Q4-intäkter motsvarade inte förväntningarna

Författad av: Wajeeh Khan
februari 25, 2021
  • L Brands intäkter motsvarade inte analytikernas förväntningar under fjärde kvartalet.
  • Modehandlaren rapporterar 608,22 miljoner pund i resultat under det fjärde kvartalet.
  • L Brands Inc. uppger att de hade 2,76 miljarder pund i kontanter i slutet av 2020.

L Brands Inc. (NYSE: LB) sa på onsdagen att dess försäljning under fjärde kvartalet inte levde upp till analytikernas prognoser. Företaget tjänade dock mer än vad analytikerna hade förväntat sig under fjärde kvartalet, tack vare att Victoria’s Secret och Bath & Body Works försäljning var starkare än väntat.

L Brands aktier steg med cirka 5% under efterhandeln på onsdagen. Aktierna handlas nu till 38,26 pund per aktie, jämfört med fjolårets lägsta värde på 6,49 pund per aktie den sista veckan i mars på grund av covid-19-störningar. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

L Brands resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

L Brands sa att dess resultat under fjärde kvartalet uppgick till 608,22 miljoner pund, vilket motsvarar 2,14 pund per aktie. Under samma kvartal förra året bokfördes ett resultat på betydligt lägre 377,66 miljoner pund, eller 1,33 pund per aktie.

Justerat för poster av engångskaraktär tjänade den amerikanska modehandlaren 2,45 pund per aktie jämfört med föregående års 1,62 pund per aktie. L Brands försäljning under det senaste kvartalet ökade med 2% på årsbasis till 3,41 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle rapportera 3,46 miljarder pund i försäljning under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie uppgick till lägre 2,06 pund. Under det föregående kvartalet (Q3) överträffade L Brands Wall Streets prognoser enligt rapporten som publicerades i november.

L Brands hade 2,76 miljarder pund i kontanter i slutet av 2020

Det Columbus-baserade företaget meddelade att de hade 2,76 miljarder pund i kontanter i slutet av 2020. L Brands sa:

”Vi arbetar fortsatt för att minska skulden. Vi utvärderar vår framtida kapitalstruktur, inklusive det bästa sättet att minska skuld.”

L Brands resultatrapport kom bara ett dygn efter det amerikanska finansföretaget Square Inc. publicerade sin kvartalsrapport.

Enligt L Brands genomförde de framgångsrika förhandlingarna med många av sina hyresvärdar under fjärde kvartalet, varav de flesta gick med på hyreslättnader under den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat drygt 28 miljoner människor i USA och orsakat över en halv miljoner dödsfall.

L Brands presterade väldigt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 100%. I skrivande stund värderas den amerikanska modehandlaren till 10,16 miljarder pund.