Cardano (ADA) mot rekordnivåer: Vad väntar härnäst?

Författad av: Ilija Rankovic
februari 26, 2021
  • Cardano släppte precis sin Mary-uppgradering, vilket ledde till en ADA-prisökning.
  • ADA ökade med cirka 15% under dagen och gick vid ett tillfälle över 1,10 dollar.
  • Kryptovalutan handlas för närvarande inom en tung motståndszon.

Cardanos pris lyckades bryta över 1 dollar igår efter en period av volatilitet. Detta, tillsammans med Mary-uppgraderingen, pressade till och med priset upp över 1,10 dollar-märket vid ett tillfälle igår. Så, vad kan du förvänta dig härnäst, och ska du investera i ADA nu?

Grundläggande analys: Mary-uppgraderingen skickade ADA över 1,10 dollar

Cardanos övergripande marknadsutsikter har sett positiva ut på senare tid, särskilt med de framsteg som stiftelsen gjort för att lansera sin Goguen-uppgradering (som öppnar för smart kontrakt). Utöver det lanserades Mary-uppgraderingen på Cardano-mainnet igår och orsakade en liten prisökning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ett hot mot Cardanos långsiktiga utsikter är att Binance Smart Chain (en annan konkurrent till Ethereum) fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden och till och med nådde den tredje platsen på topp-10 listan sett till börsvärde med sin native token, BNB.

ADA har sett vinster på över 22,23% under veckan, vilket överträffade både BTC:s veckoförlust på 4,43% och ETH:s förlust på 17,52%. Cardano är för närvarande den femte största kryptovalutan sett till marknadsvärde och har ett värde på 35,30 miljarder dollar.

I skrivande stund handlar ADA för 1,05 dollar.

ADA/USD teknisk analys: ADA ut ur retracement-fasen

Cardano gick in i en tre dagars retracement-fas efter att den nådde en ny rekordnivå på 1,198 dollar. Men kryptovalutan lämnade denna fas efter att ha hittat stöd vid 23,6% Fib retracement-nivån på 0,955 dollar.

ADA lyckades klättra över 1,12-nivån och gå in i det stora motståndsområdet. Om myntet lyckas passera den här zonen kommer den att återgå till prisupptäcktläget. Men om det inte gör det är dess närmaste supportnivå 21-dagars EMA, som snart kommer att komma upp till 23,6% Fib retracement-nivån.

ADA/USD daily chart
ADA/USD – 1-dagsgraf

Det är också viktigt att notera att det stora prisfallet till 0,156 dollar var exklusivt för Kraken-börsen och att det hände på grund av ett anslutningsutbyte. Detta orsakade att många handlares positioner likviderades och priserna på Ethereum och Cardano upplevde en snabbkrasch.

Efter en kort utredning meddelade Kraken att dess servrar fungerade igen, trots att de erkände att de lider av anslutningsproblem.

ADA:s RSI på den dagliga tidsramen har stigit under de senaste två dagarna, med ett värde precis innanför det överköpta territoriet. Dess nuvarande värde ligger på 73,44.

ADA/USD 1-hour chart
ADA/USD 1-timmasgraf

Genom att zooma in till 1-timmasgrafen kan vi se att Cardano konsoliderades under största delen av dagen och handlades i sidled med något fallande volym. Nedtill är priset skyddad av 21- och 50-timmars-EMA, är dess första stora stödnivå är 23,6% Fib retracement-nivån vid 0,955 dollar.