Prisprognos för Ethereum (ETH) i mars

Författad av: Stanko Iliev
mars 1, 2021
  • Ethereum har utökat sin korrigering från de rekordhöjder som registrerades under den tredje veckan i februari.
  • Om priset sjunker under 1 200 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.
  • Vitalik Buterin sa att Ethereum-utvecklarna arbetar hårt med den nya versionen av blockkedjan.

Alla större kryptovalutor försvagades igår och denna situation påverkar även priset på Ethereum (ETH) negativt. Bitcoin har fallit under stödet vid 45 000 dollar igen, vilket indikerar att priset kan falla ännu mer i mars.

Grundläggande analys: Den nya blockkedjan kommer att behandla tusentals transaktioner per sekund

Ethereum har utökat sin korrigering från de rekordnivåer som registrerades under den tredje veckan i februari, och tekniskt sett kan priset på denna kryptovaluta sjunka ytterligare de kommande dagarna. Detta trots att den högsta mängden dagliga transaktioner i Ethereums historia registrerades i februari.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om priset har kollapsat fortsätter Ethereums nätverk att gynnas av en hög hashfrekvens. Starka nätverksgrunder är fortfarande ett av de viktigaste egenskaperna för Ethereum, men investerare är nu mer pessimistiska till ETH.

Efter att ha stigit med nästan 400% utan mycket till retracement finns det en risk för ett mer drastiskt fall den närmaste tiden. I en tweet skrev Binance VD CZ att Ethereum är för de rika killarna nu, men snart kommer de rika killarna att bli fattiga.

Binances VD sa att den ökade användningen av DeFi-protokoll har överbelastat Ethereum-nätverket till den punkt där dess avgifter nästan är ohållbara. Nätverksavgifterna nådde en ATH på nästan 40 dollar och CZ sa att han inte längre använde Ethereum.

Han sa också att Binance utvecklar två projekt för att konkurrera direkt med Ethereum, medan vissa andra projekts framfart visar på det ökande intresset för att hitta en blockchain som kan ersätta Ethereum.

Samtidigt meddelade Vitalik Buterin att Ethereum-utvecklarna arbetar hårt med den nya versionen av blockkedjan, som kommer att kunna behandla tusentals transaktioner per sekund. ”Ethereum 2.0 kommer att ha flera lagerimplementeringar. Den nya blockkedjan kommer att behandla tusentals transaktioner per sekund – till och med hundratusentals när den lanserats helt,” sa Buterin.

Teknisk analys: 1 200 dollar representerar en stark supportnivå

Ethereum har stigit från 1 271 till över 2 000 dollar som högst sedan början av februari, och det nuvarande priset ligger runt 1 460 dollar. Kryptovalutamarknaden tappade i värde igår och även Ethereum fortsätter att vara under press.

Datakälla: tradingview.com

Ethereum har utökat sin korrigering från de rekordhöjder som registrerades under den tredje veckan i februari, men om priset stiger över 1 500 dollar igen skulle det vara en signal att köpa Ethereum (ETH).

Nästa prismål kan då ligga runt 1 600 eller till och med 1 700 dollar, men om priset istället sjunker under 1 200 dollar skulle det vara en kraftig säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 1 000 dollar.

Sammanfattning

Kryptovalutamarknaden tappade i värde igår och även Ethereum fortsätter att vara under press. Ethereums månatliga handelsvolym nådde rekordhöjder i februari och priset steg över 2 000 dollar förra lördagen, men nu har vi sett en korrigering på mer än 30%.