Rakuten låter användare fylla på sina Rakuten Pay-konton med krypto

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 2, 2021
  • Företaget lanserade också en kampanj som ger användare poäng när de använder den här tjänsten.
  • Genom tjänsten kommer Rakuten-användare att kunna spendera krypto i mängder av butiker.
  • Tjänsten är öppen för användare av Rakuten Wallet, inte för Rakuten Wallet Pro-användare.

Den japanska e-handelsjätten Rakuten har låter nu sina användare växla kryptovalutor till sina e-pengar, Rakuten Cash. Företaget avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande den 24 februari och konstaterade att allt deras kunder behöver göra är att använda sin kryptoplånbok, Rakuten Pay, för att genomföra denna process. Företaget har satt gränser för sådana transaktioner till minst 1 000 yen (cirka 80 kronor) till högst 100 000 yen (cirka 8 000 kronor) per månad.

Enligt pressmeddelandet måste användare öppna ett fysiskt handelskonto med Rakuten Wallet och installera den på en smarttelefon för att få tillgång till den här tjänsten. För närvarande stöder tjänsten Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) och Ethereum (ETH). Genom att låta användare byta krypto mot Rakuten Cash har företaget skapat en gateway för sina kunder att köpa varor och tjänster från tusentals butiker i krypto. Dessa inkluderar bl.a. FamilyMart, McDonald’s, 7-11 och Mister Donut.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För att markera lanseringen av denna tjänst lanserade Rakuten en kampanj den 24 februari. Kampanjen, som kommer att avslutas den 24 mars, ger användarna möjlighet att få upp till 1 000 poäng när de konverterar krypto till Rakuten Cash. Användarna tjänar poäng baserat på mängden krypto som de konverterar till Rakuten Cash. Till exempel skulle en betalning på 1 000 yen ge en användare 100 poäng.

Främja massöverföring av krypto

Enligt uppgift har Rakuten över 95 miljoner användare. Genom denna lansering har företaget ytterligare exponerat sina kunder för kryptovalutor. Denna tjänst är dock endast öppen för kunderna av Rakutens standardkryptoplånbok. Användarna av företagets dedikerade marginalhandelsapp, Rakuten Wallet Pro, kommer inte att kunna ladda upp Rakuten Cash via den här tjänsten.

Rakuten tillade att man avser att använda synergierna inom Rakuten Group för att tillhandahålla bekväm och lönsam kryptotillgångshantering och nya betalmetoder för att öka kundnöjdheten.

Den här nyheten kommer efter att Rakuten Groups intresse för krypto- och blockchain-sektorerna fortsatt att öka. Det Tokyo-baserade företaget doppade först tårna i den framväxande sektorn 2016 genom att lansera Rakuten Blockchain Lab (RBL) i Belfast, Storbritannien. År 2018 köpte företaget Everybody’s Bitcoin Inc. innan de fortsatte med att starta sin egen kryptobörs i augusti 2019.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto