Binance investerar i den kryptofokuserade hedgefonden Multicoin Capital

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 3, 2021
  • Binance avslöjade inte hur stor investeringen i Multicoin Capital är.
  • Enligt CZ har Multicoin Capital spelat en stor roll för framgången för flera stora kryptoföretag.
  • Andra företag som investerat i hedgefonden är t.ex. Ribbit Capital.

Den ledande kryptovalutabörseh Binance har investerat i den Texasbaserade och kryptofokuserade hedgefonden Multicoin Capital. Börsen avslöjade denna nyhet genom ett blogginlägg den 2 mars och konstaterade att investeringen innebar att de blev en kommanditdelägare i hedgefonden. Enligt uppgift kommer denna strategiska investering att medföra att de två företagen arbetar tillsammans för att utforska nya möjligheter för blockchain-teknik, såsom vidareutveckling och marknadsutvidgning.

Det här är inte första gången som Binance samarbetar med Multicoin Capital. Duons gemensamma satsningar har främst fokuserat på att upptäcka, inkubera och investera i nystartade blockchain-startups. En sådan investering var i MathWallet, ett Singapore-baserat kryptoprojekt. Under arbetets gång insåg Binance att Multicoin är en domänexpert och uppskattade även hedgefondens ovanliga och temabaserade investeringsstil, som drivs av omfattande forskning och analys.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Blogginlägget noterade också att Binance gjorde denna investering som en bekräftelse för sitt förtroende för Multicoin Capitals effektiva processer och expertis som fondförvaltare. Binance avslöjade dock inte hur mycket de har investerat i företaget.

Gör ledande aktörer sällskap för att störa offentliga marknader

I en kommentar sa Binances VD, Changpeng Zhao, att Multicoin Capital har bidragit till några av de största framgångshistorierna inom kryptobranschen. Han tillade att företaget arbetar extremt hårt för sina investeringar och att de har utvecklat ett gott öga för att identifiera nya projekt och förutse störande innovationer som påverkar de offentliga marknaderna.

Genom denna investering har Binance tagit plats på en lång lista över företag och individer som valt att satsa på Multicoin Capital. De inkluderar bl.a. Ribbit Capital, Union Square Ventures, Marc Andreessen, som är en grundande samarbetspartner på Andreessen Horowitz, och David Sacks, som grundade Craft Ventures, och PayPal Holdings förste Chief Operating Officer (COO).