DOGE mer populärt på Twitter än Bitcoin (BTC)

Författad av: Ali Raza
mars 4, 2021
  • Dogecoins popularitet ökade på Twitter, och skämtmyntet omnämns nu mer än självaste Bitcoin.
  • DOGE såg också en massiv prisökning i februari, vilket förde myntet till en ny rekordnivå.
  • Myntet hypas ofta av en rad kändisar, inklusive Elon Musk, VD för Tesla.

Februari var en mycket händelserik månad för kryptoindustrin. Bitcoin (BTC) nådde en ny rekordhög nivå, och det gjorde även Ethereum (ETH). Den största överraskningen var kanske ändå Dogecoin, en memebaserad kryptovaluta som för tillfället också är favoritmyntet för världens rikaste man, Elon Musk. Men även om DOGE förvånade många genom att nå en ny rekordnivå, var det ännu mer förvånande att det lyckades slå Bitcoin på Twitter.

Dogecoin dominerar på Twitter

I februari omnämndes Dogecoin oftare än Bitcoin på Twitter, vilket är första gången i kryptohistorien att detta har hänt. Faktum är att ingen annan kryptovaluta någonsin har refererats till oftare på Twitter än Bitcoin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta baserar sig på uppgifter från kryptospåraren ICO Analytics, som rapporterade att Dogecoin stod för 10,4% av alla kryptoomnämnanden på den populära webbplatsen.

Bitcoin stod i sin tur för 10,1% av omnämnderna, vilket inte är en enorm skillnad, men tillräckligt för att Bitcoin officiellt tappar popularitetstävlingen mot DOGE.

DOGE blir kryptovärldens populäraste mynt

Dogecoins omnämnanden överträffade även Uniswaps – en av världens största DEXer – tiofaldigt, vilket kan komma som en överraskning för vissa, med tanke på att myntet lanserades som en skämtvaluta redan 2013. Till och med dess grundare bestämde sig för att lämna från projektet strax efter, och därmed lämnades det roderfritt i många år framöver.

Ingen förväntade sig särskilt mycket av DOGE vid den tiden. Dessa dagar har dock myntet ett marknadsvärde på 6,5 miljarder dollar, och det är en av de mest populära kryptovalutorna på marknaden. Det är en favorit bland både kändisar och teknikentreprenörer. Elon Musk, som är lite av båda, hänvisar ständigt till myntet på Twitter, ofta på ett skämtsamt sätt. Men Musk har ändå hypat DOGE i flera månader, och så småningom började hypen att sprida sig.

DOGE har också ökat drastiskt i popularitet på ett annat socialt nätverk, TikTok. Redan 2020 uppstod en ”Dogecoin Challenge” på plattformen, vilket fick myntets pris att öka. Totalt sett steg DOGE från under 0,002 dollar i januari 2020 till 0,083 dollar i februari 2021, vilket var en ökning med 4 050%.