Hydro arbetar med DNV GL för verifiera hållbarhetsdata via blockchain

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on mar 4, 2021
  • Enligt Bjørn Kjetil Mauritzen kommer piloten hjälpa tillverkare att bekräfta sina hållbarhetsanspråk.
  • Genom "Tag. Trace. Trust"-plattformskunder kommer kunder att få nyckeldata om hållbarhet.
  • Hydro avser att lansera en standardiserad version av plattformen före slutet av 2021.

Hydro, ett industriföretag som strävar efter att skapa en mer hållbar framtid genom innovation, har gått ihop med norska DNV GL, en oberoende expert inom försäkring och riskhantering, för ett blockchain-initiativ. En rapport avslöjade den här nyheten den 1 mars och noterade att de två företagen genomför ett blockchain-test för att dokumentera produktrepresentationer för Hydro CIRCAL och Hydro REDUXA. Målet med piloten är att öka transparensen kring koldioxidfotavtrycket som skapas av Hydros material och produktionsprocess.

Enligt rapporten fokuserar världen alltmer på mer hållbara produkter och standarder. Därför strävar tillverkare världen över för att förse sina kunder med fakta som kan hjälpa dem att fatta grönare köpbeslut. Hydro beslutade sig för att testa hållbarheten för sina produkter genom att integrera DNV GL:s blockchain-baserade tjänst med namnet ”Tag. Trace. Trust”. Genom denna integration kommer Hydros kunder att kunna kontrollera giltigheten, datan och äktheten för en produkts miljödata.

Arbetar med möbeltillverkare för att verifiera hållbarheten för aluminium

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

DNV GL och Hydro kommer att arbeta med Vestre, en känd möbeltillverkare som använder Hydro CIRCAL i några av sina möbler. Lin Jacobsen Hammer, chef för affärsutveckling och hållbarhet på DNV GL-Business Assurance, utarbetade hur denna funktionalitet skulle fungera. ”Tag. Trace. Trust”-plattformen kommer att ge Hydros aluminiumprodukter ett unikt digitalt ID. Genom detta digitala ID kommer Vestre att kunna få hållbarhetsinformation, som t.ex. koldioxidutsläpp och mängden kol i produkten.

Efter denna pilot har Hydro för avsikt att utvärdera den totala upplevelsen för att avgöra om den kan implementera en standardiserad modell av ”Tag. Trace. Trust”-plattformen. Om allt går smidigt, vill Hydro lansera plattformen för sina användare före årets slut.

Enligt Hydros projektledare, Jørgen Hansson, är denna pilot ett led i att Hydro har arbetat för att producera grönare varumärken de senaste åren. Företaget hoppas kunna utforska hur blockchain kan erbjuda marknaden och medvetna konsumenter nyckeldata som en del av sin strävan att främja hållbarhet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust