BitPay låter butiker acceptera betalningar i DOGE

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 6, 2021
  • Dallas Mavericks blev först att acceptera DOGE-betalningar via BitPay.
  • Enligt BitPays VD kommer ett ökat kryptoantagande att underlätta störningar av betalningssystem.
  • Basketlaget Dallas Mavericks accepterar nu totalt åtta kryptovalutor.

BitPay, en ledande leverantör av kryptobetaltjänster, låter nu butiker och konsumenter acceptera Dogecoin (DOGE) som betalningsmedel. Ett pressmeddelande avslöjade den här nyheten den 4 mars och noterade att Dallas Mavericks blir först ut att acceptera DOGE som betalning för biljetter och varor. Basketlaget erbjuder nu sin supportgrupp Mavs Fans for Life (MFFL) tillgång till spel och varor för den memebaserade kryptovalutan.

Enligt pressmeddelandet är Dallas Mavericks inte nya inom krypto och laget accepterar redan flera populära kryptovalutor. Inklusive DOGE accepterar laget nu totalt åtta kryptovalutor, varav de andra sju är BTC, BCH, ETH, USDC, GUSD, PAX och BUSD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BitPays VD, Stephen Blair, kommenterade att Dallas Mavericks är kryptoentusiaster. Genom att välkomna kryptovalutor tror Blair att laget har skapat nya möjligheter att sälja biljetter och varor till sin globala MFFL-fansbas.

Jobbar för ökat kryptoantagande

BitPay berömde krypto och sa att den framväxande tillgångsklassen hjälper företag att introducera sin försäljning på internationella marknader, särskilt i regioner där det inte är möjligt att acceptera kreditkort. Krypto erbjuder fördelar som till exempel låga kostnader, transparens och effektivitet, som hjälper företag att locka fler kunder.

Mark Cuban fick frågan om varför Dallas Mavericks beslutade att acceptera just DOGE som betalningsmedel, och svarade:

För att vi kan! Vi har valt att göra det, för ibland måste du göra saker som är roliga, engagerande och förhoppningsvis genererar mycket PR. Så vi accepterar Dogecoin idag, imorgon och möjligen för evigt.

Kuban uppmanade också äldre att engagera sig tillsammans med den yngre befolkningen, som är mer kryptokunnig, och få en lektion eller två om DOGE.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust