Den kinesiska skönhetsappen Meitu investerade över 22 miljoner dollar i Ethereum (ETH)

Författad av: Ali Raza
mars 8, 2021
  • Kinas populäraste skönhetsapp, Meitu, meddelade igår att de investerat stora summor i krypto.
  • Företaget köpte ETH för 22,1 miljoner dollar och 17,9 miljoner dollar i BTC.
  • Investeringarna är en del av en större plan på att investera 100 miljoner dollar i digitala valutor.

Elon Musks Tesla skapade stora svallvågor i kryptoindustrin när de avslöjades att de köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin. Nu avslöjade den kinesiska skönhetsappen Meitu att följa i samma fotspår genom att investera över 20 miljoner dollar i Ethereum (ETH), vilket fick Ethereums pris att skjuta upp med över 6%.

Populär kinesisk app investerade 40 miljoner dollar i krypto

Kryptoindustrin har försökt locka stora företags uppmärksamhet i över ett decennium, och det verkar som att man äntligen lyckats. Företag som Grayscale och Microstrategy har investerat miljontals miljoner i krypto på uppdrag av sina kunder, och vissa företag, som Tesla och Meitu, har bestämt sig för att köpa krypto på egen hand.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Meitu avslöjade igår, den 7 mars, att de investerat 22,1 miljoner dollar i ETH och sammanlagt köpt 15 000 mynt. Företaget fokuserade dock inte bara på Ethereum. Det köpte också 379,1 BTC och betalade ytterligare 17,9 miljoner dollar för de mynten.

Meitu planerar att investera mer

Enligt företaget är inköpen en del av en större plan på att investera 100 miljoner dollar av dess kontanter på kryptovalutaköp. Tydligen tror företaget att det finns betydligt utrymme för kryptopriserna att stiga, och det vill diversifiera sin portfölj.

För närvarande har inget andra företag av liknande storlek avslöjat planer på att investera några betydande summor i ETH, även om det kan förändras nu när Meitu har visat intresse för världens näst största kryptovaluta. Meitus ordförande, Cai Wensheng, har varit intresserad av krypto- och blockchain-branschen i flera år nu och undersökt möjligheter att investera i krypto.

Tidigare idag rusade aktierna i Meitu upp med 14%, men sedan tog en betydande försäljning vid, vilket innebar att de avslutade handeln över 6% i rött. Vad gäller Ethereum steg priset med cirka 6% efter nyheterna.