PayPal har planer på att förvärva kryptosäkerhetsföretaget Curv

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 10, 2021
  • PayPal avslöjade inte de ekonomiska villkoren för affären.
  • Genom förvärvet vill PayPal utöka sitt fotavtryck inom kryptoinitiativ.
  • Enligt uppgift valde PayPal just Curv efter att ha imponerats av teamets engagemang.

PayPal är redo att köpa Curv, en Tel Aviv-baserad leverantör av molnbaserad infrastruktur för digital tillgångssäkerhet. Betalningsjätten avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande den 8 mars och konstaterade att de vill utöka sitt arbete för att stödja kryptovalutor och digitala valutor genom detta förvärv. Curv kommer att ansluta sig till PayPals nyutvecklade affärsenhet, som fokuserar på blockchain, krypto och digitala valutor, när affären är klar.

Vice president och general manager för affärsenheten, Jose Fernandez de Ponte, kommenterade:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Förvärvet av Curv är en del av vårt försök att investera i talang och teknik för att förverkliga vår vision för ett mer inkluderande finansiellt system.

Att PayPal valde just Curv bland alla kryptosäkerhetsföretag förklarade de Ponte med att Curvs team har enastående egenskaper, såsom teknisk talang, entreprenörsanda och den intellektuella förmåga som låtit teamet utveckla tekniken som stöder deras verksamhet.

Enligt pressmeddelandet avser PayPal att slutföra förvärvet under första halvåret i år. Företaget avslöjade dock inte de ekonomiska villkoren i avtalet.

Att skapa strategiska partnerskap för att öka antagandet av krypto

Curv grundades av Itay Malinger och Dan Yadlin 2018 och är känt för att erbjuda digital tillgångssäkerhetsteknik i form av en helt skalbar, företagsklassad och kompatibel molntjänst. Genom sin MPC-teknologi (multi-party computation) erbjuder företaget institutioner skydd, omedelbar tillgänglighet och fullständig autonomi över digitala tillgångar.

Den här nyheten kommer efter att PayPal inledde sin satsning på krypto i oktober förra året och introducerade kryptohandel direkt på sin egen plattform. Vid den tiden var tjänsten begränsad till utvalda kunder i USA. Sedan dess har företaget utökat erbjudandet till att omfatta alla amerikanska medborgare med giltiga konton. Företaget avslöjade tidigare att de kommande stegen i deras expansionsplan bl.a. inkluderar att utöka sitt kryptoerbjudande till Storbritannien de närmaste månaderna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust