DASH lanserar stDASH för att erbjuda staking-belöningar och DeFi-åtkomst

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on mar 12, 2021
  • stakedDASH är en 1:1-ERC-representation av faktiska DASH-tokens.
  • StakeHounds roll blir att hålla användarnas medel i förvar, placera dem och dela ut belöningar.
  • Denna token har många användningsområden, inklusive staking, utlåning, upplåning och yield farming.

Det betalningsfokuserade kryptoprojektet DASH har lanserat stakedDASH (stDASH) och skapat en bro till Ethereums DeFi-ekosystem. I ett pressmeddelande från den 10 mars konstaterades att DASH Core Group och DASH NEXT har samarbetat med StakeHound, ett DeFi-gatewayprotokoll, för att nå denna milstolpe. Utvecklingen bidrar också till att förbättra DASHs likviditet.

Enligt pressmeddelandet är stDASH en ERC-20-version av wrapped DASH. Genom denna token kommer DASH-innehavare att få åtkomst till DeFi-protokoll i Ethereum-kedjan och få stabila staking-belöningar. När en användare skickar sin DASH till StakeHound kommer plattformen att lagra medlen i förvaringslösningar av institutionell kvalitet, där de kommer att försäkras och granskas i realtid på blockkedjan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

StakeHound kommer sedan att generera och skicka användaren en 1:1-ERC-20-representation (stDASH) av deras DASH. Företaget stakar sedan DASH för att tjäna belöningar, som de sedan distribuerar till användarnas plånböcker i form av stakedDASH.

Ny sätt att generera intäkter

Utöver staking kan stakedDASH användas för utlåning och upplåning i en mängd olika DeFi-applikationer. Det kan också användas för yield farming för att skapa likviditet för pooler. I utbyte erbjuder poolen användare likviditetspooltokens, som representerar deras andel i poolen. Genom att placera dessa likviditetspooltokens i Automated Market Makers (AMM), som SushiSwap och UniSwap. På så sätt kan användarna tjäna staking-belöningar, handelsavgifter och AMM:s native mynt.

StakeHounds grundare och VD, Albert Castellana, kommenterade att:

Under de senaste sju åren har DASH visat sig ha en av de mest solida användarbaserna och innovativa styrningsmodellerna inom krypto. Vi är mycket angelägna om att arbeta tillsammans för att främja nyttan av stakedDASH inom DeFi samt utforska de spännande möjligheterna som den kommande DASH-plattformen kommer att medföra.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust