JD Sports förvärvar 60% av aktierna i polska MIG för att komma in på central- och östeuropeiska marknader

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on mar 12, 2021
  • JD Sports förvärvar 60% av aktierna i MIG för att komma in på central- och östeuropeiska marknader.
  • Sportmodeåterförsäljaren samlade 464 miljoner pund via en nyemission i februari.
  • JD Sports letar efter ett distributionscenter i Tyskland eller Nederländerna.

JD Sports Fashion plc (LON: JD) meddelade idag att de kommer att förvärva en andel på 60% i polska Marketing Investment Group (MIG) – ett steg som kommer att bana väg för Storbritanniens största sportklädeshandlare att komma in på de central- och östeuropeiska marknaderna.

JD Sports aktier öppnades till 823 pence per aktie idag och handlas för närvarande 826 pence per aktie efter att ha berört en intradagshöjd på 832 pence per aktie. Som jämförelse inledde aktien 2021 till ett mycket lägre pris per aktie på 539 pence.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nyheten kommer bara en månad efter att JD Sports ytterligare utökat sitt fotavtryck i USA med ett förvärv på 355,76 miljoner pund för Baltimore-baserade DTLR Villa LLC.

JD Sports samlade 464 miljoner pund via aktieemission i februari

JD Sports genomförde en aktieemission för att skaffa 464 miljoner pund förra månaden. Sedan dess har företaget arbetat aktivt med nya förvärv. MIG har en stark närvaro i centrala och östra Europa, där de driver 410 butiker i nio länder.

Peel Hunt-analytiker kommenterade förvärvet idag och sa:

”Det ger JD fotfäste på intressanta tillväxtmarknader, och vi förväntar oss att flaggskeppsbutiker kommer att följa i storstäder.”

I sitt tillkännagivande sa JD också att MIG genererade cirka 200 miljoner pund i intäkter under det senaste räkenskapsåret. Det Krakow-baserade företaget, som äger framstående detaljhandelskedjor som Sizeer och 50 Style, handlar främst med sportkläder, skor och accessoarer från flera globala varumärken.

JD avstod från att avslöja ekonomiska detaljer i sitt avtal med MIG.

JD Sports letar efter ett distributionscenter i Tyskland eller Nederländerna

I februari sa verkställande ordförande Peter Cowgill att JD Sports letade efter ett distributionscenter i EU i ett försök att undvika tariffer efter Brexit. Affären med MIG, enligt JD:s talesman, erbjuder inte tillräcklig lagerkapacitet för att uppfylla det syftet. JD Sports letar därför fortfarande efter en ny plats i Tyskland eller Nederländerna.

Det brittiska detaljhandelsföretaget köpte USA-baserade Shoe Palace för 244 miljoner pund i december.

JD Sports presterade bara svagt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 6%. I skrivande stund har det Bury-baserade företaget ett marknadsvärde på 8,51 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 42,35.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money