Är mars en bra månad att köpa VeChain (VET)?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 14, 2021
  • VeChain närmar sig 0,1 dollar tack vare starka grundförutsättningar.
  • Kryptovalutan stiger nu långsamt efter att ha etablerat sin närvaro över 0,0655 dollar.
  • VeChain behöver fler köpare om de vill nå sina senaste högstanivåer.

VeChain (VET) har tredubblat sitt pris under 2021 och arbetar sig allt närmare milstolpen på 0,1 dollar. Vad väntar härnäst för VeChain i mars, och bör du överväga att köpa lite VET nu?

Grundläggande analys: Priset skjuter upp

VeChain (VET) är en blockchain-baserad plattform som använder IoT och distribuerad styrning för att lösa utmaningar inom leveranskedjeekosystem. Plattformen använder två tokens, VET och VTHO, för att hantera sin VeChainThor blockchain.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektet har redan skapat många partnerskap världen över, inklusive med biltillverkarna BMW och Groupe Renault, såväl som DNV, PWC och BIOS. VeChain är en av de sällsynta blockkedjorna som redan sett en hel del användning, vilket gjort VET-tjurarna ännu mer hausse. Därtill har solida marknadsförhållanden och ökad efterfrågan på altcoins lagt grunden för att föra VET närmare milstolpen på 0,1 dollar.

VET har stigit med 31.88% under veckan, vilket överträffade både BTC:s veckovinst på 25,31% och ETH:s vinst på 19,73%. VeChain är för närvarande den 20:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 4,44 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas VET för 0,0685 dollar, vilket motsvarar en prisökning med 28,94% jämfört med föregående månads värde.

VET/USD teknisk analys: VET-björnarna gömmer sig, men tjurarna är inte tillräckligt starka än

VeChains VET-token har stigit kontinuerligt sedan den 1 mars. Kryptovalutan visar för närvarande inga tecken på att stanna av. Det faktum att VET lyckades hålla sig över 23,6% Fib retracement-nivån efter att ha dragit tillbaka från sin senaste höjd är en otroligt haussignal.

Kryptovalutan ser ut som den nästan säkert kommer att driva högre och (i slutändan) försöka bryta över 0,1 dollar-nivån. Visserligen måste hela kryptosektorn förbli hausse för att detta ska kunna ske, eftersom VET nästan alltid följer marknadsriktningen, både upp och ner.

VET/USD daily chart
VET/USD – daglig graf

Det finns för närvarande inga tecken på att volymen ska minska eller priset falla på det dagliga diagrammet. Därtill är VET:s RSI mycket nära att ligga i det överköpta territoriet eftersom det för närvarande ligger på 68,68.

VET/USD 1-hour chart
VET/USD 1-timmasgraf

Tittar vi på 1-timmasgrafen kan vi se att VET har etablerat sig över 0,0655 dollar och följer nu 21-timmars EMA uppåt. VET kommer dock att behöva lite volymförstärkning innan den försöker passera sina senaste toppar.

Vad väntar härnäst för Vechain?

Att investera i VeChain bör vara en investering som baseras på grundläggande förutsättningar snarare än tekniska, eftersom VeChain oftast går starkt tack vare grundläggande faktorer snarare än tekniska formationer.

Med detta sagt hävdar VeChains förespråkare att det fortfarande är tidigt i investeringsperioden och att en investering i VeChain kan vara extremt lukrativ. Med tanke på alla stora företag som byggde sina projekt på VeChains blockchain, kan detta stämma. Analytiker är också överens om att VET säkert kommer att nå 0,1 dollar – och det mycket snart. Men VeChain kommer att behöva ett ganska starkt tjurfäste för att det ska kunna ske i mars.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust