Binance tar ”snapshop” av NEM (XEM) för kommande XYM-airdrop

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on mar 15, 2021
  • XEM kommer att sända den nya XYM-token till XEM-innehavare för att fira det nya nätverket.
  • Priset på XEM steg efter XYM-airdrop-nyheterna men föll sedan tillbaka.
  • Förväntningarna är höga inom XEM-communityn eftersom företaget hoppas kunna lansera nya produkter snart.

Binance meddelade nyligen i ett pressmeddelande att de tagit en ”snapshot” av den mängd NEMs (XEM) användare innehar. Den ledande kryptovalutabörsen planerar att använda informationen vid utfärdande av XYM via en airdrop.

Enligt tillkännagivandet kommer NEMs Symbol-nätverk att tas i bruk ikväll den 15 mars, och alla förberedelser är gjorda för en framgångsrik lansering.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nätverket kommer dock inte att köras parallellt med det äldre nätverket, även om ett enda team kommer att ha ansvaret för båda. Medan XEM fortfarande är relevant och används i det gamla nätverket, kommer det nya nätverket att använda XYM som sin nya token.

XEM kommer att skicka nya XTM-tokens till XEM-innehavare för att starta en ny era för det nya nätverket. Binance meddelade att de tog snapshoten den 12 mars, och bekräftade att det var framgångsrikt nästa dag.

Stadig tillväxt sedan starten

Den första NEM-blockkedjan gick under namnet NIS1. Det började arbeta utan driftstopp 2015 utan att uppleva något större avbrott.

Huvudmålet för nätverket var att främja smarta kontrakt med förenklad arkitektur. NIS1 utvecklades dock gradvis till det som nu kallas Symbol. Detta har byggt vidare på kärnstyrkorna för NIS1, som inkluderar säkerhet, användarvänlighet samt hastighet.

Utvecklingsteamet har alltid fokuserat på säkerheten för projektet eftersom det är mycket viktigt att förhindra hackingattacker mot smarta kontrakt. Med Symbol finns det tre nivåer av signaturkonton för att erbjuda ett omfattande skydd.

Utvecklingens effekt

Marknaden har alltid svarat på positiva nyheter om tillgångar, och XEM-nyheter är inget undantag. Efter tillkännagivandet av NIS1-uppgraderingarna och den stundande XYM-airdropen steg priset på XEM något. Det korrigerades dock efter att Binance tagit sin snapshot. Att tillgångarna faller efter snapshots är mycket vanligt på marknaden, så det överraskade knappast någon.

Det finns höga förväntningar om att XEM-priset fortfarande kan stiga, eftersom företaget planerar att lansera fler projekt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust