Ska du köpa eller sälja Dish Network i mars?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 16, 2021
  • Dish Networks aktier steg med mer än 4% igår.
  • Om priset lyfter över motståndet vid 40 dollar kan nästa mål ligga runt 45 dollar.
  • Dish förvärvar den virtuella mobilnätoperatören Republic Wireless.

Aktierna i Dish Network (NASDAQ: DISH) steg med mer än 4% igår och de kan fortfarande erbjuda stark potentiell avkastning för långsiktiga investerare.

Grundläggande analys: Dish förvärvar den mobila nätoperatören Republic Wireless

Dish Network Corporation är en amerikansk tv-leverantör som också erbjuder mobila nätverkstjänster till fler än 9 miljoner kunder. Företaget fortsätter att förbättra sin position på marknaden och om du letar efter solid avkastningspotential är aktierna i detta företag inte ett dåligt val.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dish rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 40,7% jämfört med föregående år till 4,56 miljarder dollar medan QAP GAAP-EPS låg på 1,24 dollar. De totala intäkterna ökade mer än väntat och företaget avslutade kvartalet med 11,29 miljoner betal-TV-abonnenter.

Enligt de senaste nyheterna kommer Dish att förvärva den virtuella mobila nätverksoperatören Republic Wireless, och denna affär förväntas slutföras under andra kvartalet. Detta tillkännagivande representerar en viktig milstolpe och ett steg framåt för företagets planer på att bli den fjärde största amerikanska trådlösa operatören.

”När vi fortsätter att växa vår trådlösa detaljhandelsverksamhet utökar Republic vår befintliga kundbas och positionerar oss för att leverera ännu mer värde till marknaden och utökar vår portfölj med mobila lösningar för att möta en mängd olika kundbehov,” säger John Swieringa från Dish.

En positiv nyhet är att DraftKings och Dish tillkännagav ett strategiskt avtal som låter Dish-kunder komma åt DraftKings-appen för att se vadslagningsodds och fantasy-tävlingar.

Min uppfattning är att Dish Network är ett stabilt företag som kan förvänta sig en sund intäkts- och vinsttillväxt 2021. Dish Network Corporation-aktien värderas rimligt och kan fortfarande erbjuda en stark potentiell avkastning för långsiktiga investerare.

Teknisk analys: Dish Networks aktier steg med mer än 4% i måndags

Dish Networks aktier steg igår över 38 dollar för första gången i år, och tekniskt sett kan aktierna i detta företag avancera ytterligare under de kommande dagarna. Dish Network har starka grundläggande förutsättningar och att köpa aktier till nuvarande pris kan löna sig under en längre tid.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 35 och 30 dollar, samtidigt som 40, 45 och 50 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 40 dollar skulle det vara en signal att investera i aktierna och nästa mål kan då ligga runt 45 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 35 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan vara cirka 30 dollar.

Sammanfattning

Dish Network fortsätter att förbättra sin position på marknaden och enligt de senaste nyheterna kommer Dish att förvärva den mobila mobilnätoperatören Republic Wireless. Dish rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 40,7% jämfört med föregående år till 4,56 miljarder dollar medan QAP GAAP-EPS låg på 1,24 dollar. Företagets verksamhet har visat sig vara stabil under hela covid-19-pandemin och aktierna i detta företag ser ut som en bra investering.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust