Hawaiianska husdemokrater ber den statliga tillsynsmyndigheten att lätta på reglerna för krypto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 19, 2021
  • 10 demokrater uppges ha sponsrat ett lagförslag för ändringar av kryptoreglerna.
  • Enligt lagförslaget är det nuvarande regelverket betungande för kryptoföretag.
  • Endast ett fåtal kryptoföretag är verksamma i staten.

Hawaiianska husdemokrater har begärt att Department of Commerce and Consumer Affairs överväger att lätta på de stränga reglerna för kryptoföretag. En rapport avslöjade denna nyhet den 17 mars och noterade att tio demokrater sponsrade ett lagförslag som syftar till att ändra de hårda lagarna mot kryptoföretag som har funnits i nästan fem år. Propositionen har nu överlämnats till tillsynsmyndigheterna i avvaktan på ytterligare överläggningar.

Enligt rapporten innebär den nuvarande lagstiftningen att kryptobörser måste hålla en motsvarande mängd fiatvalutor som mängden kryptovaluta deras kunder har.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Propositionen konstaterade bland annat att:

År 2016 utfärdade Department of Commerce and Consumer Affairs, Division of Financial Institutions krav för sökande som handlar, överför eller lagrar digital valuta i staten, inklusive att utsätta digitalvalutaföretag för krav på licens, tillgångsreserver och bokslut, och anger att digital valuta inte är en tillåten investering enligt Money Transmitters Act.

Hårda regler har hindrat kryptoantagande på Hawaii

Division of Financial Institutions tillämpar den statliga lagen som reglerar transaktionsverksamhet för digitala valutaföretag. Det innebär att kryptoföretag står inför så stränga krav vad gäller licensiering och tillgångsreserver att det gjort det omöjligt för dem att bedriva verksamhet på Hawaii. Till exempel slutade den San Francisco-baserade börsen Coinbase att betjäna sina kunder i landet efter dessa regeländringar.

Politikerna fortsatte med att hävda att Division of Financial Institutions tillgångsreservpolicyer för digitala valutaföretag är helt annorlunda än andra stater. Därtill gäller licenskraven för alla kryptoföretag som tillhandahåller finansiella instrument för försäljning eller transaktionsändamål för Hawaiianska medborgare. Detta krav gäller enligt uppgift även företag som inte har en fysisk närvaro i staten.

Därför kräver lagstiftarna en policyförändring och sa att kryptokurrency är en utvecklingsteknik över hela världen och att det fortfarande finns många aspekter att utforska och utvärdera.

Enligt uppgift är detta inte det första försöket som Hawaii har gjort för att bli ett kryptovänligt nav. Statens finansiella vakthund öppnade en sandlåda för att bedöma hur kryptobörser kan fungera det senaste året. Sedan dess har landet lockat 12 kryptoföretag, inklusive ErisX och bitFlyer, att verka i staten, om än med begränsad kapacitet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust