Silverpriserna är fortsatt under press efter stigande amerikanska obligationsräntor

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on mar 19, 2021
  • Efter att en baisseartad flagga bildats kommer sannolikt den fallande trenden att fortsätta.
  • Silverpriserna är under press av de stigande amerikanska statsräntorna och den allt starkare dollarn.
  • Silvret handlas till cirka 26,18 dollar – en nedgång från torsdagens topp på 26,65 dollar.

Silverpriserna är fortfarande under press från den allt starkare dollarn och de stigande statsräntorna i USA. På fredagen handlades ädelmetallen till 26,15 dollar. Det var en ordentlig nedgång från den föregående sessionens högsta nivå på 26,65 dollar, vilket var den högsta nivån sedan början av mars.

De stigande amerikanska statsräntor har påverkat silvrets status som en säker tillflyktsort och ett skydd mot inflation. De 10-åriga obligationsräntorna nådde den högsta nivån på ett år på 1,754%, men har sedan dess fallit något till cirka 1,700%. Den efterföljande förstärkningen av dollarn har satt press på silverpriserna. På fredag upprätthöll det amerikanska dollarindexet (DXY) den tidigare sessionens vinster på cirka 91,85 dollar.

Industriell efterfrågan på silver

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Silverpriserna har hittat stöd från de positiva kinesiska industriproduktionssiffrorna som publicerades tidigare i veckan. Landets statistikbyrå angav att industriproduktionen under de första två månaderna av innevarande år ökade med 35,1% jämfört med de beräknade 30%.

Den amerikanska kärnförsäljningen bidrog till motståndet för silverpriserna. Avläsningen på -2,7% var lägre än förväntade -0,1%. För investerare med fokus på att handla silver pekade konsumentutgifterna på en lägre efterfrågan på silver som industriell metall.

Silverprisets tekniska utsikter

Silverpriserna har raderat vinsterna som genererades tidigare under torsdagens session. Ädelmetallen handlades på den högsta nivån på två veckor på cirka 26,65 dollar innan priset sjönk till 26,18 dollar under eftermiddagen. Priset ligger något över de 20- och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena.

Dessutom ligger silverpriset inom den baisseartade flaggan som började bildas i slutet av förra månaden. Därför är trenden sannolikt fallande. Om det blir så kommer björnarna att testa den tidigare sessionens lägsta vid 25,75 dollar, liksom de lägre nivåerna på 25,34 och 24,78 dollar.

Upptill i diagrammet kommer silverpriserna sannolikt att hitta motstånd runt dagens högsta nivå på 26,65 dollar. Om de lyckas bryta över den nivån är nästa mål att se upp för 28,34 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust