SushiSwap-priset har skjutit i höjden i mars. Ska jag investera i april?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 20, 2021
  • SushiSwaps pris har nått nya rekordnivåer i mars.
  • SushiSwaps likviditet har ökat dramatiskt de senaste veckorna.
  • Om priset faller under 18 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

SushiSwap (SUSHI) har rusat upp från 14,7 till över 24 dollar som högst sedan början av mars och det nuvarande priset ligger runt 19,7 dollar. Kryptovalutamarknaden fortsätter att handla i en tjurzon och getts extra energi av att Bitcoin lyckats stabilisera sig över 58 000 dollar, vilket indikerar att priset kan nå motståndsnivån vid 60 000 dollar de kommande dagarna.

Grundläggande analys: SushiSwaps likviditet har ökat dramatiskt

SushiSwap är en decentraliserad kryptobörs som bygger på Ethereum blockchain och liknar Uniswap i både utseende och funktion. Sushiswap lanserades officiellt i augusti 2020 av grundaren Chef Nomi som lämnade SushiSwap efter att han förlorat communityns förtroende genom att sälja 14 miljoner dollar i SUSHI för ETH.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Chef Nomis idé var att skapa något som liknar Uniswap men med en mer community-styrd vision. SushiSwap har introducerat en rad incitament för nätverksdeltagare genom att t.ex. införa inkomstdelning och nätverkseffekter.

Sushiswap har blivit ett av de största decentraliserade börserna och distribuerar sina kontrakt inom de fem nätverken xDai, Moonbeam Network, Binance Smart Chain, Polygon (tidigare kallat Matic) och Fantom.

I mars meddelade SushiSwaps CTO, Joseph Delong, att Sushi planerar ytterligare integration och utforskar alternativ till Ethereum på grund av de höga gaspriserna.

”Dessa implementeringar är relativt enkla att utveckla. Trenden inom industrin är för närvarande att gå mot broar och flerkedjedistribution som ett mellansteg inför L2 för att mildra höga gaskostnader,” sa Delong.

Med en veckovolym på nästan 3 miljarder dollar är SushiSwap den näst största DEXen, och den försöker också öka sin dominans med nya funktioner.

SushiSwaps likviditet har stigit dramatiskt och denna kryptovaluta kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden. Trots detta ser det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet enligt min mening inte bra ut för långsiktiga investerare, och om du bestämmer dig för att handla SushiSwap i april bör du alltid använda en ”stop-loss”-order.

Teknisk analys: SushiSwap har tagit ett stort steg på kort tid

Denna kryptovaluta har gjort en dramatisk tillväxtresa och om du bestämmer dig för att köpa SushiSwap (SUSHI) bör du vara medveten om att priset också kan försvagas från nuvarande nivåer.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 18, 16 och 14 dollar, samtidigt som 22 och 24 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 22 dollar igen skulle det vara en signal att handla SushiSwap (SUSHI), och nästa prismål kan då ligga runt 24 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 18 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till stödet vid 16 dollar.

Sammanfattning

SushiSwap har sett betydande vinster, både vad gäller handelsvolym och marknadspris de senaste veckorna. Om priset stiger över 22 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 24 dollar, men om priset faller under 18 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust