Filecoin (FIL) säger att inga medel förlorades efter ”dubbel insättning” av 4,6 miljoner dollar på Binance

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on mar 21, 2021
  • Filecoin-teamet sa att en utredning inte visat några fel med RPC API-koden eller Filecoin blockchain.
  • Binance stängde Filecoin-insättningar på sin plattform efter att ha upptäckt den dubbla insättningen.
  • Binance och Filecoin uppmanar till lugn eftersom det bara var ett misstag och inga medel förlorades.

Binance och Filecoin genomför en utredning av vad som ledde till en dubbel insättning på 4,6 miljoner dollar på Binance-plattformen. Händelsen rapporterades på torsdag som en exploatering, men båda företagen har sagt att det var ett resultat av en ”felaktig användning” snarare än en bugg.

Händelsen såg ut som en ”dubbel spendering”, vilket vanligtvis inträffar under en attack mot en blockchain.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Filecoin (FIL), en proof-of-work-mekanism, har utvecklats för att stoppa dubbla utgifter som den som inträffade på torsdag. Den specifika transaktionen inträffade dock en gång i Filecoin blockchain och börsen Binance accepterade felaktigt transaktionen två gånger. Så snarare än dubbla utgifter var resultatet mer som en dubbel insättning.

Inga fel hittades i Filecoin-nätverket

Företaget bakom Filecoin, Protocol Labs, avslöjade nyligen i ett blogginlägg att frågan är under utredning. Teamet sa att utredningen inte visade några fel med RPC API-koden eller Filecoin blockchain. ”Vi är övertygade om att det inte finns några dubbla utgifter för själva blockchain”, tillade en talesman för Protocol Labs.

Problemet orsakades av felaktig användning av Lotus API-logiken, enligt talesmannen. API (Application Programming Interface) är en process som gör det möjligt för programvaror att kommunicera med varandra.

Talsmannen bekräftade att trots den dubbla insättningen förlorades inga medel på grund av händelsen.

RPC-kanalen fungerar som kommunikations- och verifieringskanal som bekräftar att insättningar är legitima. Men de gör det inte direkt, utan genom att skicka meddelanden via kanalen och vänta på svar från Filecoin-noden.

Men det fanns en kritisk brist i processen som Filecoin-utvecklare skickade till börser för att verifiera insättningar. Detta resulterade i insättning av samma mynt två gånger på Binance-börsen. Binance och Filecoin har försäkrat användarna att det inte finns något att oroa sig för eftersom det bara var ett missöde och inte ledde till en verklig dubbel insättning.

Binance uppgav att insättningar av Filecoin Tokens FIL avbröts efter att de upptäckt den dubbla insättningen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust